Gnist er åpen for publikum

GNIST: Restaurant i 1. etasje i Jåttåflaten 28.
Del på Facebook
Nytt restauranttilbud i bydelen

ÅTTÅVÅGEN: I januar flyttet en stor andel av Aker Solution og Aker BP sine ansatte inn i nye lokaler i Jåttåflaten 28.  Bygget har fått ­navnet Gnist Østbygget og eies av Hinna Park Utvikling.  Compass Group er tildelt ansvar for alle ­tjenester innen renhold, mat, vedlikehold, arrange­ment, middag og alt av servicefasiliteter.

grethe eriksen
grethe@bydelsaviser.no

KJØKKENSJEF: Sindre Leikvoll Arnesen.

Ifølge kjøkkensjef Sindre Arnesen i Compass Group har 650 ansatte kontorplass her i dag, og totalt vil alle Gnist-byggene i løpet av sommeren gi plass til ca. 2.300 ansatte.  Daglig forberedes det mellom 800 og 1000 lunsjtallerkener i restauranten.

Kafédelen og lunsjtilbudet har vært tilgjengelig for publikum siden oppstart i januar, men bevisst holdt litt under radaren for å få luket bort eventuelle oppstarts-utfordringer.  Nå går det meste på skinner, og alle er hjertelig velkomne. En lunsj koster kun kr 140,- (tidligere kr 104,-) og innbefatter to lunsjtallerkener, brød/smør og «Dagens lille energi».  Det er mer enn nok til å bli god og mett.

Første etasje og restaurant er åpen for alle.  Hvem som helst kan komme inn her.  De kan sitte med pc for å jobbe, spise lunsj, ta en kaffe i kaffebaren, eller bruke stedet som en møteplass.  En stor peis på siden av kaféen kan gi gode opplevelser om vinteren eller i dårlig vær.

-Vi ønsker at det skal bli mer og mer naturlig for beboerne i bydelen å komme hit for å bruke stedet, sier kjøkkensjef Arnesen.  Akkurat nå er det litt mye rot og aktivitet utenfor bygget, men Bussveien ferdigstilles på slutten av året og uteområdene blir ferdig opparbeidet utover sommeren.

PÅSKEMARKED HOS GNIST: Bernt Lerøy fra Jærfisk selger sik til Wenche og Egil Askvik.

Andre arrangement
Tirsdag 8. april ble det arrangert påskemarked i Østbygget.  Bak markedet sto Bondens Marked Rogaland og de som deltok var Jærfisk, Krogedal gårdsdrift, Veen gard, Kleppes mikrobakeri, Kjøkkenmagi og Køhler-paviljongen.

Bernt Lerøy fra Jærfisk solgte fiskesorten sik i flere varianter.  Kaldrøkt, fiskekaker, kaviar mm fristet mange, og han var fornøyd etter en god salgsdag.  Litt over halvparten var salg til ansatte, mens en litt mindre andel av kjøperne kom utenfra.  For de som lurer på hva sik er så fikk vi opplyst at det er en ferskvannsfisk som er medlem av laksefamilien, hvit i kjøttet og passer særs godt til røking.  Denne siken kom fra Orrevatnet.

Billige middager
De siste årene har matprisene skutt i været.  Bare siste 12 måneder har for eksempel prisen på fersk fisk og ris økt med hele 18%.  Mange har vanskelig for å få pengene til å strekke til og dersom du i tillegg er blant dem som ikke er så glad i å lage maten selv – finnes det mange gode og rimelige tilbud på fersk og serveringsklar middag i bydelen.  Som en ekstra bonus kan du få et hyggelig sosialt samvær i tillegg.

Vi tok en kjapp runde og fant noen meget aktuelle steder som serverer god og sunn mat til en billig penge.

Åpen kafé på Gausel bydelshus
Hver torsdag kl. 14-17. Pris kr 30,- for liten tallerken middag. Ingen forhåndspåmelding. Tilbudet favner både familier og godt voksne eldre.  Mange kommer alene og antallet    spisegjester ligger normalt på mellom 35 og 40.

Bydelsmiddag og sosialt treff på Idun-huset
Hver torsdag kl. 12-14. Pris kr 50,- for en liten tallerken inkludert kaffe. Ingen forhåndspåmelding.

Hinna kirke
Tirsdager i partallsuker kl. 16-17. Pris kr 100,- for voksen, kr 50,- for barn og kr 200,- for familier. Siste dato før sommerferien er 13. mai.
Påmelding ønskes pr sms til 92240545 eller hinna.menighet.stavanger@kirken.no ca. 24 timer i forkant.

Jåttå vgs
Jåttå har planer om fast opplegg for publikum til høsten.     I vår har de testet ut flere onsdager tidligere på året og nå gjenstår kun én onsdag igjen før sommeren.  Det er onsdag 21. mai kl. 11-12.30.

Menyen varierer fra uke til uke, men du finner mye spennende som fiskesuppe, hamburger med pommes frites, fransk løksuppe, cæsarsalat, lasagne, fish & chips og ulike desserter med god kaffe.  Prisen ligger på rundt kr 150,- og da blir man god og mett.

Elisabeth Håland fra Jåttå vgs forteller at til neste skoleår skal de ha åpent mye oftere både med restaurant og utsalg.  Det siktes inn på to restaurantdager i uka, tirsdager og torsdager. Oppstart rett etter høstferien og helt frem til jul.

Påmelding til jaattaa.matogsaant@gmail.com

Gnist Østbygget
Som omtalt over koster en gjestelunsj kr 140,- og innbefatter to lunsjtallerkener, brød/smør og «Dagens lille energi».

Det anbefales å teste ut alternativene.

ÅPEN KAFÉ: Ernst Monsen er organist i Gausel kirke og fast gjest om torsdagene.