– Blir en destinasjon

400 arbeidere fikk bløtkake
Del på Facebook
God fremdrift i Akers nybyggprosjekt «Gnist»

Byggherre inviterte til storslått «sperreskål» 15. mai i forbindelse med Akers nybygg. Byggene og området har fått kallenavnet «Gnist» og er forventet å bli den nye destinasjonen både for ansatte og besøkende i Hinna Park.

INGRID SMISTAD NYLAND
ing_smi@hotmail.com

I forbindelse med at Akers nybygg i Hinna Park nå er tett, ble det servert middag og bløtkake til rundt 400 arbeidere i solsteiken onsdag 15. mai. Stavanger Symfoniorkester spilte musikk og stemningen var på topp. «Sperreskål» er en gammel tradisjon hvor byggherre holder en fest for arbeiderne etter at bygningen er tett. Byggeprosjektet på 70 000 kvm krever store ressurser hvor det til nå er brukt nærmere 600 000 arbeidstimer. Byggherre takket og gratulerte arbeiderne med en viktig milepæl.

– Det har vært en fantastisk fremdrift, skryter Målfrid Holme i Hinna Park Utvikling.

Det første bygget er estimert å stå klart i januar 2025. Resterende ansatte forventes å flytte inn til sommeren 2025.

Flott utsikt

«Gnist»

Akers nye bygg og destinasjon i Hinna Park har blitt døpt «Gnist» etter en navnekonkurranse blant de ansatte. «Gnist» skal ikke bare være en kontorplass for de 3500 ansatte i Aker BP og Aker Solutions, men også en destinasjon for innbyggerne og besøkende i Hinna bydel.

– I første etasje vil det være åpent for publikum med ulike servering- og tjenestetilbud. Det er blant annet tenkt et bakeri, restaurant, food court, og kanskje også en frisør eller lignende tilbud som er åpent for alle. I tillegg vil et konferansesenter kunne benyttes av folk utenfra hvor man kan booke møterom/kursrom og auditorium, forklarer prosjektleder Ingve M. Olsen i Aker Solutions.

I nybygget vil det være kontorplasser med et stort utvalg av møterom og “teamspodder”. Lokalet deles opp i ulike soner for ulike formål, enten man skal jobbe konsentrert, alene eller sammen i en gruppe.

Bussveien vil gå mellom byggene.

– Bygget vil være tilpasset arbeidshverdagen etter pandemien, både når det gjelde fleksibilitet, teknologi og fasiliteter på arbeidsplassen. Aker BP og Aker Solutions har forskjellig virksomhet, men felles for begge selskapene er at vi ønsker å ha et bygg som fremmer god og effektiv samhandling, et godt arbeidsmiljø og samhold som gjør det attraktivt å være på kontoret, forteller kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Ruth Siri Espedal Lycke.

Energieffektivt

Bygget vil ifølge prosjektlederen være svært energieffektivt med BREEAM Excellent og WELL Gold sertifisering. Det vil benyttes fjernvarme for oppvarming, kjøling fra sjøen og solceller på taket.

Parkeringsdekningen til Akers nybygg vil følge reguleringsbestemmelsene som sier 0,6 p-plasser pr 100 kvm. Noe som tilsvarer ca. 300 p-plasser totalt. I tillegg blir det noen p-plasser for besøkende. Det betyr at mange ansatte må velge andre transportmidler til jobb enn privat bil.

– Bussveien vil gå mellom byggene våre og vi vil få et busstopp like utenfor, i tillegg har vi togstasjonen i gåavstand. Det vil også være gode sykkel- og garderobefasiliteter på bygget. Vi håper derfor at de ansatte vil benytte seg av disse tilbudene fremfor bil, sier Espedal Lycke og legger til at de ansatte er veldig spente og gleder seg til innflytting.