Hola! Hablas español?

kursdeltakere: Hilde Ullestad, Iris Vikse, lærer Odrun Eiken Cruz, Astrid Gaudestad og Erling Titlestad.
Del på Facebook
Hinnasenteret

Tidligere Hetland gymnaselev Odrun Eiken Cruz er tilbake i Hinna bydel.  Denne gang som lærer.  Hun gikk på engelsklinjen fra 1973-76 og har blant annet studert spansk ved universitetet i Bergen, i Bolivia og i Spania.  Hun er gift med en argentiner og har i flere år undervist i spansk på Vågen videregående før hun ble pensjonist og spansklærer på Hinnasenteret.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

På senteret møtes en liten gjeng godt voksne et par timer hver tirsdag.  Alle med en nær tilknytning og stor interesse for Spania.  I tillegg er alle pensjonister, har god tid og vil la de små grå få jobbe litt med å lære noe nytt.  Astrid Gaudestad har hus på la Zenia sør for Alicante, Iris Vikse drar til Marbella, Hilde Ullestad har vært 46 ganger i Torremolinos og Erling Titlestad drar på kort- og langtidsferie til Spania et par ganger i året.

Det er det tredje kurset deltakerne går på med Odrun som lærer.  Temaene og grammatikken varierer og ulike opplevelser og situasjoner gjør at læreplanen endres underveis.  Hva hvis du blir syk eller skadet? Vet du ha du skal si til legen eller akuttmottaket?  Det læres her.  Eller skal du reise rundt med kollektivtransport og finne utav avgangstider og -steder, billetter og priser?  Tur/retur heter Ida y vuelta.  Det er en veldig nyttig frase synes vi som liker å spare litt penger der vi kan. For ikke å snakke om temaet shopping.  Et nesten uutømmelig og stort tema uten de vanskeligste bøyningene av verbene.

Å møte spanjolene på deres eget språk gir en helt annen inngangsbillett enn å føye seg inn i rekken av støyende turister som bare vil snakke norsk eller engelsk.  Det er ikke så vanskelig å forstå.  Tenk hvis spanjolene hadde kommet hit til Norge og forventet at alle skulle forstått og snakket spansk!

Hinnasenteret arrangerer kurs i både spansk og fransk og interessenter kan melde seg til hinn@hesbynett.no. Det planlegges et nytt nybegynnerkurs i spansk fra høsten 2024.