Gratis sykkel­sjekk i Jåttåvågen

Mobilitetsrådgiver: Beate Hagland
Del på Facebook

HjemJobbHjem er en mobilitetsordning rettet mot bedrifts­markedet på Nord Jæren. Firmaets målsetning er å redusere personbiltrafikken i byområdene gjennom å tilrettelegge for at flere velger å gå, sykle eller reise med kollektivtransport til og fra jobb.  Pr i dag har 660 bedrifter på Nord Jæren avtale med HjemJobbHjem.  Flere av dem er lokalisert i Hinna bydel.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

– Hinna Park er et av de mest spennende områdene i regionen, særlig for oss som jobber med å finne alternativ til bilen, forteller mobilitetsrådgiver Beate Hagland. – Det er allerede mange arbeidsplasser i området, og flere skal det bli.  Dersom alle tar med seg bilen til jobb vil det fort bli kaos. Derfor er vi ute og møter folk for å fortelle litt om hvordan de kan komme seg til og fra jobb.  I Jåttåvågen er det gode tog- og bussforbindelser. I tillegg er det suverene forhold for de som sykler.  Både vanlig og elektrisk. Derfor arrangerte HjemJobbHjem en gratis sjekk av sykler i slutten av mars. – Alle bedriftene vi har avtale med i Hinna Park hadde fått invitasjon til å komme med sykkelen sin, og før klokka 8 var de første syklene levert hos de proffe mekanikerne.  Da vi var ferdige var det over 50 stk som hadde sjekket sykkelen sin.  Disse gratis sykkelsjekkene er et av tilbudene som ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter får tilbud om, og tilbakemeldingene er gode når vi er ute og prater med folk.  Det virker som stadig flere oppdager fordelene med å være ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift.  Vi prøver å være synlig tilstede, og sykkelsjekk er bare at av arrangementene våre.  I februar delte vi ut frokost fra kl. 06.30 til de som kom til jobb med buss, tog, sykkel eller til fots, avslutter en entusiastisk Hagland.