Valhall vil prege bybilde

Bussveien: Bussveien skal gå mellom byggene og 3D …
Bussveien: Bussveien skal gå mellom byggene og 3D …
Del på Facebook
Her bygges et av Norges største næringsbygg

I Hinna Park vest for Skråtårnet finner vi noen svære, mørkerøde bygg under oppføring.  De to byggene skal romme ca. 3.000 ansatte i Aker BP og Aker Solutions, og arealet blir samlet ca. 71.000 kvm inklusiv parkeringskjeller.

Bussveien: Bussveien skal gå mellom byggene og 3D …
Bussveien: Bussveien skal gå mellom byggene og 3D …

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Byggene er noen av de mest miljøvennlig bygg du kan finne i Norge og skal sertifiseres til klasse BREEAM-NOR Excellent samt WELL Gold.  HENT AS er totalleverandør og innflyttingen starter i januar 2025.

Navneendring

Om det kommer til å fortsette å hete Valhall er nokså usannsynlig.  Utbygger og eier er Hinna Park Utvikling og sammen med leietakerne har de utlyst en navnekonkurranse med frist 15. februar.  De ønsker at byggene skal bli en «destinasjon».  En plass regionen forbinder med et navn som klistrer seg til hjernen.  Et godt og kjekt sted å komme på jobb, som ikke er selvhøytidelig, men gjerne lekent i formen.  Mer om konkurransen her www.hinna-park.no.

Status

Vi var så heldige å få være med på befaring i byggene.  Et år fram i tid skal de første leietakerne flytte inn, og innen sommeren 2025 er over skal alle leietakerne være på plass.  Byggene er i dag i ulike faser i fremdriften.  Noen har malte vegger og tepper på gulvene, mens andre har bare betongvegger å vise til.  Byggene blir skreddersydd for fleksibilitet og samhandling.  -Bussveien skal gå midt mellom dem og en spesiell glassfasade i 3D utvendig på byggene i passasjen vil skape en wow-opplevelse, forteller en tydelig begeistret Målfrid Holme fra Hinna Park Utvikling.

Målfrid Holme: Daglig leder i Hinna Park Utvikling
Målfrid Holme: Daglig leder i Hinna Park Utvikling

Kjekt for nabolaget

Det første som slår oss er de store publikumsretta arealene på gateplan.  Her kommer restauranter og kaféer for nabolaget, og det vil tilbys mat til både de som bor og de som jobber i området.  Felles for kontorbyggene er store atrieløsninger med glasstak over og glassfasader som gir godt lys inn i byggene.  Her blir det rom for å treffes og mingles.  En stor del av det ene bygget er viet et integrert operasjonssenter for fjernoperering av felt offshore.  Med vinterens mange uvær i tankene, kan vi godt forstå at det er lurt å ha minst mulig folk som må fraktes fram og tilbake og som heller kan sitte trygt og godt på land.

Ledige areal

Fremdeles er det noen mindre ledige lokaler i første etasje til leie.  Vi har allerede merket oss et ønske fra flere beboere om en bibliotekfilial i denne folksomme delen av bydelen vår.  En beliggenhet her vil nok mange anse som sentral og midt i smørøyet.  Men det skal gjennom mange politiske runder før vi kommer så langt.  Det blir uansett spennende å følge med på utviklingen videre på hva som kommer her.

Utsikt: Det er ingenting å si på utsikten fra Valhalls øverste etasjer
Utsikt: Det er ingenting å si på utsikten fra Valhalls øverste etasjer