Spesialister på sparkesykkel

Eier Terje Eike viser frem balansesykkel for barn og sparkesykler i butikken på Hinna.
Eier Terje Eike viser frem balansesykkel for barn og sparkesykler i butikken på Hinna.
Del på Facebook

Sparking.no har valgt å spesialisere seg på sparke­sykler for store og små. I tillegg til å ha nettbutikk, har de også en butikk i Gamleveien på Hinna hvor kunder kan komme for å se og prøve sparkesyklene.

Ingrid smistad nyland
ing_smi@hotmail.com

Tidligere var sparkesykkel-butikken i Hillevåg, men for et drøyt år siden valgte eierne å flytte til Gamleveien 5.

– Da bygget i Hillevåg skulle rives, var det kjekt å finne et ledig lokale på Hinna. At det er i nærheten av der vi bor, er jo bare en bonus, forteller daglig leder og eier Terje Eike.

Sparking.no er primært en nettbutikk som selger over hele landet, men eierne ønsket i tillegg å ha en butikk hvor kundene kan komme inn for å se og prøve sparke­syklene.

– Vi synes det er hyggelig å møte kundene. Vi valgte et lokale som gir profilering ut mot gata, og der vi kan ha mange modeller utstilt. Samtidig trengte vi god lagerplass, og her fikk vi begge deler, sier Eike fornøyd.

I Sparking.no har de spesialisert seg på sparkesykler, først og fremst for voksne, men også for barn forklarer eieren. De har mange ulike modeller, som passer til ulik bruk.

– Forskjellen på våre sparkesykler og de små man ofte tenker på, er at våre har deler som på vanlige sykler – altså store hjul med luftslanger og dekk, bremser med håndtak på styret, akkurat som på en sykkel. Det er kun setet som mangler. Vi har alt fra offroad-varianter med dempegaffel og hydrauliske skivebremser til «by»- og racer-varianter.

God trening

Bedriften har gjort et bevisst valg med å ikke selge elektriske sparkesykler. Målgruppen er ifølge eier alle som vil komme litt fortere fram enn til fots, og samtidig bruke kroppen.

– Her må man bruke kroppen selv. Uansett hvilken intensitet du legger i sparkingen, får du treningseffekt og gode bevegelser av hele kroppen – uten stor belastning på knær, hofter og rygg, sier Eike og legger til:

– Den største kundegruppen vår er imidlertid hundeeiere. Når du bruker sparkesykkel med hunden, får hunden løpe og bruke energi på en måte som er vanskelig å få til bare ved å gå eller prøve å løpe med den, også når det er båndtvang. Samtidig er det tryggere for deg selv, fordi du på sparkesykkelen står nesten på bakken i stedet for å sitte på et sykkelsete. I tillegg har du gode bremser.

Det selges også noen sparkesykler for barn og balansesykler for mindre barn i butikken. Felles for disse er at de har hjul med gode dekk og luftslanger, samt håndbrems.

– Balansesykler er god trening for barn som skal lære å sykle, og med brems så får de lært det samtidig. Vi selger også Kickspark som er en sparkstøtting for bruk på snø og is. Dette er en lett sammenleggbar spark som vi har ski til. Det betyr at den egner seg for bruk på all slags snøføre, ikke bare is. Mange bruker denne for å kjøre med hund.

Det er ikke standard sparkesykler som selges hos Sparking.no, denne modellen fra Crussis er veldig populær.
Det er ikke standard sparkesykler som selges hos Sparking.no, denne modellen fra Crussis er veldig populær.