Flatpakket arkitektur

Minihus: Comfort 30 kvm med pulttak
Minihus: Comfort 30 kvm med pulttak
Del på Facebook
Stor interesse rundt nytt minihus-konsept

Den Hinnabaserte arkitekten Kjell Reianes har sammen med sin kone, datter og svigersønn etablert selskapet Mini Suites. Et minihus-konsept som skal gjøre det enkelt, rimelig og bærekraftig å bygge bolig/fritidsbolig.

Minihus: Comfort 30 kvm med pulttak
Minihus: Comfort 30 kvm med pulttak

 

ingrid smistad nyland
ing_smi@hotmail.com

Mini Suites ble lansert den 31. oktober, og tilbyr flatpakkede boliger på 30 m² som kan brukes som både enebolig og fritidsbolig. Minihusene har et flott design og smart planløsning. Konseptet går ut på at man kan leve rimeligere, enklere og mer bærekraftig i et minihus. Det kreves mindre materiale for bygging, mindre energi for oppvarming og kjøling og lavere vedlikeholdskostnader. Minihus har også mindre karbonavtrykk og redusert energiforbruk, forklarer arkitekt og en av gründerne bak minihus-konseptet, Kjell Reianes.

– Minihuset gir akkurat det du trenger, hverken mer eller mindre. Det gir en enklere livsstil med mer fritid og frihet. Det er også en fin mulighet til å bygge en sekundær bolig som kan leies ut og bidra til ekstrainntekter.

Flatpakket

– Ideen startet i 1958 da jeg var ung. Foreldrene mine sin første hytte var på 30 kvm. Under korona-tidene fikk vi mulighet til å tenke ut konseptet. Vi så andre lignende konsepter, og tenkte at dette kan vi gjøre bedre. I tillegg kom en ny regel i bygningsloven 01. juli 2023 som sier at bygg inntil 30 kvm ikke trenger å forholde seg til TEK17. Man kan sette opp huset selv og bare sende inn en forenklet søknad til kommunen. Bygget må vel og merke inngå i tomtens utnyttelsesgrad (TU), forklarer Reianes.

Minihuset leveres flatpakket av Fiskarhedenvillan, Sveriges største byggefirma. De er spesialister på å levere byggesett hvor alt er kappet på nøyaktige lengder. De er salgsrepresentant for Mini Suites i Norge og har totalt 15 kontorer over hele landet. I tillegg har Mini Suites inngått et samarbeid med IKEA hvor de tilbyr møbelpakker i 3 kategorier til minihusene. På IKEA Forus har de også en utstilling av Mini Suites. Kjell Reianes har selv stått på stand på IKEA og tatt imot nysgjerrig kunder den siste måneden.

– Responsen er stor. Folk tror ikke det er 30 kvm, det virker så mye større. Første kontrakten er allerede signert og vi har mange på interesselisten. Prisen for byggesettet er fra kr 549.000 inkl. kjøkkenskrog (eks hvitevarer) og baderomsinteriør.

Familiebedrift

Mini Suites er en liten familiebedrift på fire. Foruten å ha musikk til felles, har også familien en stor interesse for eiendom og arkitektur. Minihus-konseptet er initiert av sjefsarkitekt og høvding, Kjell Reianes. Han har tegnet hus, hytter og felt i en mannsalder. Reianes har gjennom sin innholdsrike karriere satt sin signatur på store og små boliger/boligfelt i de fleste kriker og kroker i Norges langstrakte land. Denne gangen gjør han det sammen med sin kone Camilla Myrås, datter Susanne Reianes og svigersønn Janove Ottesen.

– Vi er alle venner og har respekt for hverandres ekspertise og kvaliteter. Janove er visjonæren som løfter oss opp i høyere dimensjoner. Han har bygget opp bedrifter før og har et enormt nettverk gjennom sin Kaizers merkevare. Min datter Susanne er utdannet megler og veldig markedssterk. Hun har drevet Relocation i mange år. Camilla er daglig leder og administrator. Hun driver økonomi og alt med trygg hånd, forklarer Reianes.

Familien har altså brukt de siste årene på å utvikle Mini Suites sammen. Arkitekten beskriver det som et veldig spennende prosjekt som har bydd på mange kreative møter med mye læring.

– Vi er superstolte av resultatet og gleder oss veldig til å dele disse optimaliserte små hyttene/husene med dere og ikke minst ta den i bruk selv, sier en stolt og ydmyk Reianes.

Mer informasjon finner du her: https://fiskarhedenvillan.no/minisuites/

Familiebedriften: F.v. Susanne, Camilla, Kjell og Jan Ove. Fotograf Morten Berentsen
Familiebedriften: F.v. Susanne, Camilla, Kjell og Jan Ove. Fotograf Morten Berentsen