Bydelsavisenes fremtid står i fare

Bydelsaviser
Bydelsaviser
Del på Facebook

Ifjor vår bestemte Stavanger kommune at de ikke lenger ville støtte bydelsavisene administrativt. Nesten samtidig ble det vedtatt politisk at redaksjonsansvaret skulle flyttes vekk fra bydelsutvalgene.  Over natten ble avisene overlatt til seg selv og usikkerhet om økonomi, organisering og gjennomføring har gjort fremtiden usikker.

Bydelsavisenes formål er å fortelle om hva som skjer i bydelen. Om det fantastiske mangfoldet og det store utvalget av tilbud på aktiviteter som finnes for store og små.  I Hinna bydel deles avisen ut gratis til 7.600 husstander og noen faste utleveringssteder som Stadionparken m.fl. i tillegg.  Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de setter pris på avisen og at de gjerne skulle sett at den kom ut oftere. Saker å skrive om er det nok av, men økonomi til å produsere flere gratisutgaver uten en større andel annonser er vanskelig.

Det ser ut som vi trenger hjelp til å kunne fortsette driften.  Uten politisk styring, nok tilskuddsmidler og annonseinntekter, vil innholdet lett kunne bli påvirket av en anstrengt økonomi.  Vi trenger også en klar føring på hvilke saker som bør belyses.  Denne innsikten har bydelspolitikerne. Økning i inntekter må til dersom vi skal klare å produsere en avis på over 20 sider.  I 2023 var HINNAvis i snitt på 32 sider og vi har alltid mer å fortelle om. Da er 20 sider altfor lite.

Nå jobbes det intenst i noen av bydelsutvalgene med å diskutere hvordan avisene kan driftes fremover.  Politiske beslutninger tar tid. Kanskje en løsning er å forsterke nettsatsningen eller gå på frierferd til større bedrifter i bydelen.  De som er opptatt av å ta vare på mangfoldet og trivselen.

En ting er i alle fall sikkert.  Hinna bydel er en fantastisk fin bydel å bo og jobbe i og vi vil gjerne fortsette å fortelle om det.

Scroll lenger ned og kjør debatt!

Grethe Eriksen
Skribent
HINNAvis