Vedlikehold i Jåttåvågen

Robotgressklipperen: Klipper i alle typer vær.
Robotgressklipperen: Klipper i alle typer vær.
Del på Facebook
Nye hjelpere

Du har gjerne lagt merke til at gressflekkene i parkområdene i Jåttåvågen denne sommer­sesongen har vært mer velstelte enn tidligere år?  Og kanskje har du til og med lagt merke til de små robotiserte hjelperne som rolig har seget rundt.  Både i sol og regn.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Bydelen vår har, ifølge parkforvalter Einar M. Jensen i Stavanger kommune, fått tildelt 11 robotgressklippere som lades på solenergi.  10 av dem har vært utplassert i Jåttåvågen og en har frisert plenene til Vågedalen sykehjem.

–Robotgressklipperne klipper ikke alt, forteller Jensen. – Noe plen blir klippet med vanlig gressklipper.  Robotgressklipperne klipper der kommunen mener det er hensiktsmessig for å få best mulig effekt.  Været har liten betydning.  De klipper i all slags vær, men lading via solceller kan være en utfordring når solen uteblir i lengre perioder.

Også pinnsvinene er tenkt på i denne sammenheng. Det klippes kun på dagtid slik at færrest mulig nattaktive dyr blir skadet.

I første omgang har dette vært en prøveordning i kommunen.  Resultatene fra i år har vært gode, og planen er å kjøpe flere som kan betjene aktuelle kommunale områder.  Sandnes har til sammenligning hatt over 100 utplassert denne sommersesongen, mens Stavanger har hatt prøveprosjekt i bydelene Hinna, Rennesøy og Finnøy.

Penere og mer velstelt blir det i alle fall.  Til stor fornøyelse for dem som bor, jobber og ferdes der.