Vil at Vikings nærhet og storhet skal blomstre ut fra Jåttåvågen

Viking
Del på Facebook

Vikings nære ­historie er ikke bare skapt i Jåttå­vågen. Fortsatt lever mange på 1970-åenes ­suksess med Olav ­Nilsen, Svein Kvia, Sverre ­Andersen …

Det engasjementet som da bli skapt på og utenfor banen, har klubben tatt med seg til Hinna og Jåttåvågen. Neste år er det 20 år siden Viking flyttet til «utmarkene» i Jåttå og som tidligere stort sett var kjent som anestedet for for byggingen av  Ekofisktanken og senere Condeep-plattformene.

– Vi er en klubb for hele Stavanger, for regionen og for ganske mange i resten av landet, understreker daglig leder Eirik Bjørnø. Samtidig er vi en lokal klubb for Hinna, for de som bor og jobber her. Vi sier vi skal ta pulsen på lokalmiljøet, utvikle og utvide samarbeid på nær sagt alle områder. Det vil si at vi får lokale spillere fra Hinna, nabolags-arrangementer til stadion-anlegget og sist, men ikke minst er vi en stor og viktig medspiller ved konserter på stadion og nå sist «Vaulen Open Air» som hadde kjempesuksess i sommer. Den gjentar vi i juni neste år med Kaizers som hoved-trekkplaster.

Blandingen av toppfotball, satsing på de yngste og nærhet til lokalmiljøet er Vikings utvidede DNA. Klubben skal ha engasjement høyt og lavt, og det skjer blant annet gjennom å være åpne og folkelige, sier Bjørnø.