Jul i Hinna Park

Jul i Hinna Park
Del på Facebook

Tradisjonen tro tennes lysene på julegranen på festplassen i Hinna Park dagen før første søndag i advent.  I år ble det lørdag 2. desember.  Julefilm på stort kinolerret ute, med tilhørende benker og bålpanner er også blitt tradisjon, og i år er det den norske utgaven av Tre nøtter til Askepott med Astrid S og Cengis Al som blir vist.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Julegrantenningen med julefilm lager en fin ramme rundt julehøytiden i Hinna Park. Flere tusen møter fram – fra barn til besteforeldre, alle godt kledd og med mulighet for å kjøpe seg noe varmt å drikke om de ikke har pakket med i egen sekk.  Lokale krefter sørger for litt julestemning og allsang før filmen starter, og i år er den ved Gausel barnegospel og Jåttå skolekorps.  Hinna-speiderne stiller som bålvakter.

Arrangementet er populært og arrangeres for sjuende gang. Det tiltrekker ikke bare folk fra Hinna, men vi ser stadig flere som stiger av toget og rusler bort til festplassen denne dagen.

Julebelysningen blir dessverre litt amputert i år på grunn av all byggeaktiviteten i området. Flere trær og rundkjøringer er flyttet på, og vei- og gangnettet blir stadig endret.  Hinna Park Utvikling er ansvarlig for hele prosjektet «Jul i Hinna Park», og kostnaden bæres av et spleiselag hvor flere av gårdeierne er med.

Husvert: Marianne Kolstø Gil i Hinna Pluss.

Borettslag og sameier
Mange borettslag og sameier pynter litt ekstra i fellesarealene til jul. B/L Hinna Pluss har et utvidet servicekonsept for sine beboere. Husvert Marianne Kolstø Gil er flink til å lage kos og stemning og hjelpe beboerne med det litt ekstra som kreves i forbindelse med julen – og som mange synes er et ork. Marianne hjelper med å pakke inn gaver, sender duker og festklær til rens, arrangerer felles julemiddager, julegrøt, julekakekaffekos, pynter tre osv. Reiser du vekk noen dager kan husverten vanne plantene, fylle opp kjøleskapet og ta inn posten.  Gjestehyblene er gode å ha når storfamilien kommer på besøk.  Julen er en høytid hvor vi skal være sammen og ha det trivelig, og da er Hinna Pluss et godt sted å bo.

Kantiner og fellesareal i næringsbyggene
Firmaet Compass Group har ansvar for kantinedrift og renhold i flere av næringsbyggene i Jåttåvågen.  Det gjelder Fjordpiren, Kanalpiren, C-bygget ved Stadionparken, Trollbygget, og møtelokalene til Viking i SR-Bank Arena. – Her blir også tradisjoner videreført, forteller stedsleder Gaute Houge. Juletre pyntes, lunsjbuffetene i kantinene får juleinspirert meny, noen av leietakerne ønsker å samle de ansatte til julefrokoster og julemarkedet går av stabelen 6. desember kl. 11-13.30 i Fjordpiren. Her selges blant annet gavepakker, juledekorasjoner (Brynes Planter), marmelader (Litlestøl), ostepakker (Tine), frukt og grønt (Bama) og produkter fra flere andre lokale leverandører.  Houge minner samtidig om alle de flotte selskapslokalene som finnes i de forskjellige byggene.  Her er det mulig å leie plass til både bryllup og andre store begivenheter.

Mye godt tilbys på julemarkedet