Geir måtte gi seg etter fire år

Geir Støle vil fortsatt være engasjert i bydelen
Del på Facebook

Geir Støle (Ap) må gi seg som leder av kommunedelsutvalget i Hinna bydel etter 4 år. Men han er ikke ferdig med å bry seg. Han vil fortsette med sitt brennende engasjement og frivillig arbeid i bydelen.

Ingrid Smistad nyland
ing_smi@hotmail.com

Tidligere leder av kommunedelsutvalget i Hinna bydel, Geir Støle (65) bor på Gauselmarka på Forus. Han har hatt et sterkt engasjement for bydelen i mange år. Blant annet gjennom sitt frivillige arbeid i Forus og Gausel Idrettslag (FGI) hvor han var med på å drive klubben i flere år. Før jobben i politikken var han ansatt som geofysiker i Equinor i 30 år. Det var en telefon fra ordfører Kari Nessa Nordthun (Ap) som fikk han mer engasjert i politikken.

– Jeg hadde vært medlem i Arbeiderpartiet i flere år, men ble veldig overrasket da Kari ringte og lurte på om jeg ville være med å skrive partiogrammet innen kultur og idrett. Etter det sto jeg på listen til kommunevalget i 2019 og fikk verv som leder i kommunedelsutvalget på Hinna, samt styreleder for Folkehallene og bydelsavisen HINNAvis. Etter hvert ble jeg også vara til Bystyret, forteller Støle.

Svømmeanlegg
Støle peker på flere saker som har vært viktige for han i sin periode som leder.

Det er nå enighet blant alle de politiske partiene i Stavanger at byens store nye svømmeanlegg skal ligge i Jåttåvågen.  – Alle i kommunedelsutvalget har stått sammen om og gjort en utmerket innsats i denne saken, sier Støle fornøyd.

Videre har idrettslagene i bydelen fått eller skal få nye og bedre klubbhus. – Klubbhusene er viktige samlingspunkt i bydelen, poengterer Støle.

Samtidig håper han at Hinna bydel får et nytt bydelshus i tillegg til det på Godeset.

Godt samarbeid
Han er stolt over det de har fått til sammen i bydelen uten store uenigheter.

– Vi har vært enige i de store sakene i bydelen og jeg har opplevd at vi har fått ting til på grunn av dette. Alle partiene i bystyret peker på Hinna bydel for nytt svømmeanlegg for eksempel.

Han håper derimot at kommunen i fremtiden vil informere og lytte mer til kommunedelsutvalget i saker som påvirker innbyggerne i bydelen. På den måten kan de få til mer langsiktige løsninger.

– Det handler ikke om å få makt, men å bli hørt, sier Støle og viser til nedleggelsen av barnehagen Djupamyra som et eksempel på dette.

– Kommunedelsutvalget ble ikke spurt en gang før avgjørelse om nedleggelse ble tatt i Bystyret. I den saken kunne vi kanskje gjort en forskjell.

Nå jobber Støle med klubb- og lederutvikling i Norges Fotballforbund. I tillegg er han vara i Bystyret. Han har ikke tenkt å pensjonere seg med det første.

– Jeg jobber så lenge jeg er frisk. Jeg kommer til å fortsette å være engasjert i bydelen fremover også. Vi har blant annet planer om å opprette en ressursgruppe for eldre frivillige i Forus og Gausel IL. Men det er vemodig å være ferdig som leder i Hinna kommunedelsutvalg. Jeg har blitt kjent med mange nye og kjekke folk som jeg kommer til å holde kontakten med.