En plattform som samler aktiviteter og mennesker

Ordføreren: Snakket varmt om Friskus.com
Del på Facebook
Kommunal aktivitetskalender

Mange barn og foreldre ønsker enkelt å finne ut hvor de kan engasjere seg i felles interesser. I dag har hver klubb i beste fall en egen internettside.  Disse kan nå samles på ett nettsted, og stedet heter Friskus.com

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Stavanger kommune ved Seksjon Frivillighet inviterte 24. oktober til lansering av en kommunedekkende aktivitetskalender.  De inviterte var presse, frivillige lag og organisasjoner og folk som jobber innen frivillighetsformidling.  Seksjonssjef Atle Melangen fortalte at kommunen har jobbet med en nettløsning siden 2018 – før de til slutt var fornøyd og landet på riktig leverandør.  Han understreker at i prosessen har kommunen mottatt mange og verdifulle innspill fra innbyggere, lag og organisasjoner og politikere.

Enkelt å delta- enkelt å organisere – mer tid til mennesket
– Bruk av aktivitetskalender er gratis for brukerne og en gave fra Stavanger kommune, åpnet nybakt ordfører Sissel Knutsen Hegdal med.  Friskus.com er reklamefri, og piloten som ble sendt ut sammen med invitasjonen viser at flere organisasjoner allerede har tatt den i bruk.

I Stavanger har vi 9 frivilligsentraler, og de er alle superbrukere og kan bidra med opplæring til alle som ønsker det.  Teknologirådet anbefaler ikke bruk av Facebook da en ikke lenger har kontroll på hva opplysningene der blir brukt til og hvilken reklame som vil medfølge.

Gründeren
Bak Friskus.com er fire­barns­­moren Sigrid Petersson Nedkvitne fra Voss.  Hun er utdannet barnevernspedagog, har en master i helse- og velferdsledelse og har jobbet 10 år som leder i kommunal sektor.

Nå rulles aktivitets­kalen­deren Friskus.com ut over hele landet og ca. 40 kommuner er allerede i gang.  Sola kommune er en av dem, og bruksområdene er mange. For eksempel innen skole og oppvekst, helse og omsorg, og innen kulturlivet med arrangement og forskjellige typer idrett.

Opplæring: Sunniva Roberts kan gi opplæring

Ingen grunn til å vente
Så her er det bare å komme i gang.  Enten du vil engasjere deg som frivillig innen et eller annet, eller du leter etter en passende aktivitet for poden. Trenger du hjelp står Sunniva Roberts i Hinna Frivilligsentral klart til å hjelpe deg.  Hun kan kontaktes på sunniva.s.ro berts@stavanger.kommune.no