Årets TV-aksjon

De frivillige på basen på Gausel bydelshus med Geir Støle som baseansvarlig.
De frivillige på basen på Gausel bydelshus med Geir Støle som baseansvarlig.
Del på Facebook
Sammen gjør vi nå slik at 100.000 barn kan leke, lære og leve i fred. Anders Dahle Vedholm.

Den årlige TV-aksjonen ble gjennomført 22. oktober. Pengene gikk til Redd Barna og deres arbeid med å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.

ingrid smistad nyland
ing_smi@hotmail.com

Søndag 22.oktober gikk 100.000 bøssebærere over hele Norge ut i to timer og banket på 2,5 millioner dører. 7.000 frivillige i alle landets kommuner arrangerte og tilrettela for at innbyggerne kan gå med bøsse for at barn skal få leve i fred. Totalt ble det samlet inn kr 273.747.956,- over hele landet i år. Pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DDR Kongo, Gaza og Norge. I Norge går pengene til å hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Stor giverglede

I Hinna bydel er det tre «baser» for bøssebærerne. Gausel skole, Jåtten skole og Gausel bydelshus. I Stavanger er det kommunedelspolitikerne som har ansvar for TV-aksjonen i sin kommunedel. I år var det leder i kommunedelsutvalget, Ine Helvik, som hadde ansvar for Hinna bydel. Hun kunne fortelle om stor giverglede i bydelen:

– Bemanningen var god på basene, men alle tre basene manglet noen få bøssebærere. Bøssebærerne fikk også denne gang inn overraskende mye kontanter. Folk hadde tatt ut av minibanken og hadde klar til å legge på bøssene. Bøssebærerne møtte ingen negative folk denne gang.

I Hinna bydel ble det samlet inn totalt kr 370.016,50. Kr 16,10 pr innbygger. Kommunedelspolitikerne Geir Støle, Sunniva Bang Larsen og Bertha Veggeberg med sine medhjelpere var ansvarlige for hver sin base i bydelen.

– Jeg er veldig takknemlig for den utrolige innsatsen til alle som har organisert TV-aksjonen, gått med bøsse og gitt på Hinna. Sammen gjør vi nå slik at 100.000 barn kan leke, lære og leve i fred. Jeg håper mange er med oss neste år også, da er det Barnekreftforeningen som har TV-aksjonen, sier fylkesaksjonsleder Anders Dahle Vedholm.