Adventstenning

Julestemning: Sørmarkas Venner deler ut varm drikke til besøkende under adventstenningen.
Del på Facebook

Sørmarkas Venner er med på Lyse sin advents­tenning av Ullandhaug­tårnet hvor de deler ut gratis julekalendere til barna.

Julestemning: Sørmarkas Venner deler ut varm drikke til besøkende under adventstenningen.
INGRID SMISTAD NYLAND
ing_smi@hotmail.com

Ullandhaug er Stavangers høyeste punkt på 138,95 meter. På Ullandhaug står Ullandhaugtårnet. Dette tårnet er et kommunikasjonstårn og er 64 meter høyt, og ble bygget i 1964. Hver søndag fra kl.12-15 har Sørmarkas Venner åpen kafé i 1. etasje i Tårnet, utenom i desember, januar og sommerferien. Her selges det blant annet vafler, kaffe, brus og annet snacks til en rimelig penge. Lyse som eier Tårnet pusset opp kaféen under pandemien.

– Vi er veldig takknemlige for Lyse som eier. De har investert i kafé og fasiliteter i tårnet. Vi har to medlemmer som står i kaféen på søndager. De får én sekk ved hver pr. timen, dvs 4 sekker hver pr. søndag. Vår inn­tjening oppnås gjennom salg av ved, kafédrift og medlemskontingent. Peng­ene går tilbake til de som benytter Sørmarka, forteller Bente Espedal Olsen. Hun er kasserer i Sørmarkas Venner og bosatt i Sørmarka.

Styret i Sørmarkas Venner vil legge til rette for noen medlemsmøter og temakvelder i løpet av året.

– Vi har vært med på Matløypa på Ullandhaug og adventstenning av Ullandhaugtårnet med Lyse. I tillegg arrangerer vi Sørmarkas Dag årlig med aktiviteter for hele familien. Da pleier vi å dele ut pølser, snack, premier og informasjon om Sørmarkas Venner og vårt arbeid, sier Espedal Olsen og legger til:

– Under adventstenning av Ullandhaugtårnet deler vi ut gratis julekalendere til barna så langt det rekker, julegløgg og pepperkaker til små og store. Tenningen vil foregå første søndag i advent kl. 16:00, tårnet tennes 17:00 Alle er velkomne.

For mer informasjon, se Sørmarkas Venners hjemme­side.

Adventstenning: Tenning av julelys på Ullandshaugtårnet.