Viking-kampen gir ennå ettervirkninger

Fra venstre: Håkon Husebø, Tobias Mjølhus, Lucas Hartmann.
Del på Facebook
Forus og Gausel bredde-satsing har medvind

40-års-jbilanten Forus og Gausel IL (fgi) kunne ikke fått en finere gave enn den som de selv bidro til, cupkamp 1. runde NM mot selveste storebror Viking. 1500 tilskuere på ­Knudamyrå bidro til over 150 000 kroner i klubbkassen.

Gottfred Tunge
Gottfred.tunge@icloud.com

fra venstre: Anne Dahl-Strønstad, Kristin Myrland, Eileen Klepp Samuelsen, Eivår Mosvær Sandland, Vibeke Grude, Tuva Torgersen.

Noe av overskuddet vil i løpet av høsten bli brukt til utvikling og takk til alle ledere og trenere som bidrar i det daglige. – Vi skal bruke 40-års-markeringen innad i klubben for å markere hvor sterkt og godt vi står i lokalmiljøet, sier daglig leder i Forus og Gausel, Adam Dahl Assad. Han er fungerende daglig leder mens Morten Landråk-Sæther er i pappapermisjon.

En annen ringvirkning av cupkampen mot Viking er at det ga ytterligere press på å få ferdigbygd tribune ved anlegget. Her er allerede skisser klare og byggesak er godkjent. Det er fortsatt håp om at tribunen være på plass før sesongen er over. (red-merk: Hinna og Vaulen sine planer for klubb og anlegg kommer i neste HINNAvisen).

Suksess i bredde
Forus og Gausel sin breddesatsing rettet mot folk i bydelen –både med idrettslige tiltak og samtidig en sosial profil rettet mot alle unge og gamle, gir uttelling. Den helt nye basket-satsingen har gitt klubben mange nye medlemmer, og håndballen fortsetter i samme gode spor.

Rekrutteringen går helt ned til de aller minste fra 1 – 5 år der det er tilbud om lek og moro innendørs. For fjerde året på rad ble det arrangert Sommercamp på Knudamyrå.  I løpet av fem uker har over 250 barn i alderen 7 – 12 år tatt del i et gratis tilbud med kjekke sommeraktiviteter. – På mange måter er anlegget blitt en sosial arena. Her møtes foreldre og aktive i alle aldre på tvers av ulike aktiviteter til nær sagt alle tider av døgnet, sier Adam Dahl Assad.:

Vellykket Dana Cup 
Også i år var Dana Cup i Hjørring det store målet for klubbens unge fotballspillere. Nærmere 200 spillere og ledere dro i juli til Danmark, til «sin» skole og til en turnering Forus og Gausel har deltatt i siden 2005. Utenom spillere og ledere var det tradisjonelle innslaget av medreisende foreldre imponerende.

Spillere og lagledere bor på sin faste skole i Hjørring. Den tryggheten det gir å ha vært der før og vite hvordan man skal gjennomføre en god turnering, viste godt igjen på innsatsen til alle jentene og guttene i alderen fra 13 til 17 år. Det var fire jentelag og seks guttelag fra Forus og Gausel. G15-laget spilte seg helt fram til kvartfinale i A-sluttspillet. Her tapte de for Start. J14 gikk også til sluttspillet, men tapte sin første kamp i mot Viking.

Fra venstre: Håkon Husebø, Tobias Mjølhus, Lucas Hartmann.