Tok bronse i VM

Del på Facebook
Maria (19) fra Vaulen til VM for Islandshester

Norgesmester i Islandshest Maria Gjellestad Bosvik, kom videre til VM med sin hest Tindur. Det var første gang hun deltok i VM for Islandshest, og fikk blant annet med seg en bronse i A-finalen T1Y.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Maria og hesten Tindur under VM i år

Fakta.
Høydepunktene i karrieren så langt er:
VM bronse i T1Y 2023
Nordisk mester i V1J, sølv i kombinasjon og årets junior i 2018
Totalt 6 gull, 4 sølv og 2 bronser fra NM
Tildelt Feather Prize for harmonisk og god ridning. Dette er stevnets gjeveste pris som hun har mottatt hele 4 ganger.

VM som mål
Maria Gjellestad Bosvik bor på Vaulen og har flere års erfaring som konkurranserytter. Interessen for islandshest startet høsten 2012 da hun var på rideleir, og den har bare blitt større med årene. Det startet med rideleirer, rideskole, hest på halv- og helfor, før Maria fikk sin første hest i oktober 2016. Siden den gang har hun vært en aktiv konkurranserytter. Merittene er mange. Siden 2018 har hun tatt 40 gull, 17 sølv og 4 bronse medaljer.

– Jeg deler prestasjonene med hestene mine. Da jeg var i juniorklassen hadde jeg hesten Djass fra Røysland. Sammen tok vi hele 27 gull, 7 sølv og 1 bronse. Deretter gikk jeg over i klassen for ungryttere med min nåværende hest Tindur fra Jakobsgården, forteller Maria.

Siden de begynte å konkurrere i 2021 har de prestert godt og tatt hele 13 gull, 10 sølv og 4 bronse. Maria har tidligere deltatt på 2 Nordiske mesterskap og i sommer deltok hun i VM for første gang. Dette har vært hennes store mål siden hun startet sin karriere.

Landslaget til VM ble annonsert av uttakskomiteen i NIHF etter at den siste finalen på NM var avholdt. Det norske landslaget består av 8 seniorer og 1 reserve, i tillegg til 5 ungryttere og 1 reserve. Av landslagets ungryttere er hele 3 av 5 fra Stavanger. I tillegg til Maria er dette Luisa Huseby Sem og Idunn Marie Pedersen. Alle ble Norgesmestere i ulike disipliner på NM, og de er medlemmer i Villingur Islandshestforening.

Mestringsfølelse
VM for Islandshester gikk av stabelen i Oirschot i Nederland 8.-13. august i år. Der representerte Maria i disiplinene T1 og V1 ungrytter sammen med hesten sin Tindur fra Jakobsgården. Før VM deltok de på NM for Islandshester på Momarken som ble avholdt 5.-9. juli. Der var konkurransen skarp, men de fikk gullmedalje og tittel som Norgesmester i T1U tølt. I V1U firgang ble det delt førsteplass som resulterte i sølv til Maria og Tindur.

– VM var en fantastisk opplevelse som ikke kan sammenlignes med andre konkurranser jeg har deltatt på. Det var mange tilskuere og god stemning. Adrenalinet og den gode følelsen jeg fikk når jeg red inn på banen og hørte heiaropene var utrolig. Jeg sitter igjen med en god mestringsfølelse over resultatene Tindur og meg har oppnådd, og jeg er utrolig stolt over å ha nådd min store drøm om VM, forteller 19-åringen.

Fremover fortsetter treningen og satsningen til Maria og Tindur. Neste mål er Nordisk mesterskap 2024 som de håper å kvalifisere seg til.