Snarveibroen over E39 er åpnet

Del på Facebook
Nærmiljø

Gang- og sykkelveibroen over E39 mellom Hinna og Ullandhaug ble åpnet torsdag 25. mai av ordfører Kari Nessa Nordtun. Hun klippet snoren etter nedtelling sammen med en liten gjeng ­forventningsfulle barn fra barnehagen Hav­hesten.  Barna bidro også med sang for de fremmøtte – og fikk være de første til å gå over brua etter åpningen.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Ordføreren teller ned og klipper snoren sammen med barn fra Havhesten barnehage.

­Broen blir en ny snarvei mellom Hinna og Ullandhaug. Den er ikke direkte koblet på sykkelstamveien som går parallelt med Motorveien, men det vil være mulig å sykle inn på sykkelstamveien via de allerede etablerte påkoblingskryssene. Dette for å ivareta sikkerheten på en god måte da det forventes at de som bruker sykkelstamveien hver dag til jobb vil holde en høy hastighet, og antall påkoblingsmuligheter bør følgelig holdes på et lavt nivå. Det er Statens vegvesen som har stått for byggingen av broen som er en del av Bymiljøpakken.  Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Stavanger kommune. – Det er effektiv bruk av ressurser å bygge broen i den store kontrakten for Sykkelstamvegen, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Kari Smådal Turøy, under åpningen.  Broen leveres både på tid og innenfor budsjett, forteller hun videre.  Noe som er ganske beundringsverdig og unikt i disse prisstigningstider.

Geir Støle (Ap) var en av de første som tok i bruk broen