Inviterer til hageselskap og hatte-dag

Det var mange flotte hodeplagg.
Del på Facebook
Årelang tradisjon

Hvert år inviterer Godeset skole til hageselskap dagen før siste skoledag. Det årlige arrangementet er til stor glede for både store og små. Her byr de på spennende aktiviteter, konkurranser og en helt spesiell oppfordring om hodeplagg.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Theo Flokketveit Anke-Hansen har rekorden i rocking.

Lang tradisjon
Onsdag 21. juni yrer det med liv i skolegården på Godeset skole under det årlige arrangementet. Det nærmer seg start på sommerferien, og som avslutning arrangerer barneskolen det de kaller for et hageselskap eller «hatte-dagen». Avdelingsleder for 1-4. trinn, Ingrid Ueland Wister, er svært fornøyd med at det ble opphold og at de kunne gjennomføre aktivitetene utendørs som planlagt.

– Dette er en tradisjon som har vært i over 30 år. Det var en tidligere inspektør ved skolen, Jarle Steinsbø, som innførte hageselskapet i juni 1989. Og i likhet med i år har det alltid blitt arrangert nest siste skoledag og med samme program og oppfordring om hodeplagg. I løpet av alle de årene har vi kun vært innendørs to år på grunn av dårlig vær, sier Ingrid Ueland Wister.

Elevene har i forkant av dagen fått beskjed om at de kan ta med noe godt (ikke snop) i en liten sekk eller kurv på armen. Noen har med seg pledd som de kan sitte på i gresset. I tillegg oppfordres de til å ta på et hodeplagg, for eksempel en hatt, skaut eller en hjemmelaget kreasjon. Foresatte og andre familiemedlemmer er også velkommen denne dagen.

Det var mange flotte hodeplagg.

Beste hodeplagg
Det er 7. trinn på Godeset skole som legger forholdene til rette for at det blir artige aktiviteter for de som ønsker å delta. Alle elever får utlevert et aktivitetskort hvor utførte aktiviteter krysses av, og en vinner trekkes ut til slutt.

– Dette er et kjekt arrangement med masse aktiviteter som vi alltid gleder oss til. Jeg skal begynne på ungdomsskole til høsten og i morgen er aller siste skoledag på Godeset skole. Det føles litt rart, men jeg gleder meg, forteller elevrådsrepresentant Karine Kro.

Karine Kro var med i juryen for kåring av beste hodeplagg. Mange elever og lærere stilte med kreative kreasjoner på hodet og var med i konkurransen om beste hodeplagg. Vinneren ble kåret dagen etter og fikk en liten gave.

– I juryen ser vi etter budskap, kreativitet og at hodeplagget skiller seg ut, forklarer Kro.

Vinneren av hatte-konkurransen var Milla Aitken. Hodeplagget hennes forestilte en skjerm med streaming-kanalen youtube. Her viser hun på humoristisk vis hvordan sosiale medier spiller på såkalte «clickbaits», på norsk kalt klikk-agn. En nedsettende betegnelse på en «villedende eller overdreven tekst eller bilde som skal få folk til å klikke på en lenke på en nettside». Juryen skrev følgende i sin vurdering av hatten:

«Kreativt, detaljert, imponerende, og den beste vi har sett på hatte-dagen.»

Vinner av beste hodeplagg, Milla Aitken

Ny rekord
Blant aktivitetene under hageselskapet, var det rocking med rockeringer. Theo Flokketveit Anke-Hansen slo siden egen rekord fra i fjor på 19 minutter.

– Jeg har ikke øvd hjemme altså, sier Theo med et glis før han gir seg etter å ha satt ny rekord på 30 minutter med rocking i skolegården.

Dagen avsluttes alltid med en fotballkamp mellom lærerne hvor elevene er tilskuere og heiagjeng. Det er annen hvert år, kvinner og menn. I år var det mennene som spilte mot hverandre, og det lå mye ære i kampen.

– De gir alt, sier avdelingsleder Ueland Wister lattermildt.

Jury og elevråds­represen­tant: Karine Kro.