Tidenes kamp for FGI

FGIs A-lag: Trener Adam Dahl Assad med ballen i hendene. Spillerne syns dette er veldig stas. Selveste Viking kommer på besøk til Knudamyrå i en tellende kamp.
Del på Facebook
Lokalt oppgjør i cupen

Når 4. divisjonslaget FGI møter eliteserie­laget Viking på Knudamyrå blir det folkefest. Ikke bare får folk oppleve en spennende kamp ­mellom to lokale fotball-lag, men fotballklubben FGI feirer faktisk 40-års jubileum samme dag. ­Forventningene er mange og vi har hatt en prat med trener Adam Dahl Assad.

 

GRETHE ERIKSEN
grethe.eriksen@outlook.com

Hva har gjort det mulig for A-laget å komme hit?

– Det tror jeg er flere ting, forteller Dahl Assad. Etter at A-laget rykket opp til 4. div ble det mer attraktivt å spille for klubben. Det gjorde det mulig å tilby en bedre utviklingsarena for spillere som kanskje ellers hadde spilt i en annen klubb.

Det som kjennetegner laget, er innsats og lidenskap. Guttene springer for hverandre og gir alt i duellene. Man kommer langt med det. Lidenskapen og innsatsen kommer nok av det gode samholdet i garderoben. Det er en lokal gjeng i alle aldre (18-32 år) hvor de fleste er vokst opp på Forus (24 av 30 spillere). Jeg tror de fleste på laget gleder seg til å komme på de 3-4 treningene vi har i uken. Det er kjekt at det blir gjort en god del sosialt sammen utenom treningene også. Jeg ser på laget som en stor kompisgjeng som trives veldig godt sammen med det de holder på med, og det er utrolig givende å se.

En noe overraskende 4. plass vår første sesong i 4. div ga oss NM-kvalik for første gang i klubbens historie. Det i seg selv, var veldig kjekt. Enda bedre ble det da vi i første kvalikrunde slo Hinna på Knudamyrå i en veldig spennende kamp, før vi tok en overraskende seier borte mot Madla (som spiller nivået over). Dermed var sjansen for at Viking skulle komme til Knudamyrå første runde i NM, ganske sannsynlig.

Så må jeg jo dra frem at det er veldig kjekt at flere og flere kommer på kampene våre, både hjemme -og bortekamper. Voksne og barn. De yngre i klubben ser opp til A-lagsspillerne som er kjekt for både barna og spillerne. Det er med på å skape klubb.

Hva betyr det for spillerne?

– Spillerne syns dette er veldig stas, fortsetter treneren. Selveste Viking kommer på besøk til Knudamyrå i en tellende kamp. De gleder seg. Det gjør støtteapparatet og resten av klubben også.

De er spente på hvor nivået ligger. Det blir en spennende utfordring å spille mot profesjonelle fotballspillere, som de selv drar ned på stadion for å se i helgene. Selv om Viking bør ta dette, er det flere som håper på en liten cupbombe. Det er vanvittig mye som skal klaffe, men man skal vel aldri si aldri. Med glimt i øyet fortsetter treneren: -Og skulle Viking mot alle odds slå oss, er det ingen krise. Vi heier dem uansett frem til cupfinale.

Blir det folkefest?

– Folkefest blir det nok, ja. Vanskelig å si hvor mange som kommer, men vi håper jo på 4-sifra antall. Været har nok litt å si, så vi krysser fingrene. Klubben håper at så mange som mulig tar turen bort til Knudamyrå den 24.mai. Ikke bare er det FGI’s første kamp i NM noensinne, men klubben fyller 40 år, på dagen(!).

Klubben vil nok legge til rette for at det blir en kjekk dag med musikk, kiosk, grilling og forhåpentligvis en god kamp. Så her er det bare å stille på kamp 24.mai. Enten du heier på FGI, Viking eller begge.

Toppscorerne og brødrene: Erik Engebretsen(26) til venstre og lillebror Runar (19). Våre toppscorere så langt i år.