Skriver FGI-historien

stolt Forfatter: At vi deltar i NM for første gang på klubbens 40-årsdag, og møter Viking, er jo intet mindre enn utrolig. Det gir meg ekstra motivasjon for å skrive ferdig boken om FGI sin 40 år lange historie, sier Karl Magnus Torgrimsen, A-lagsspiller og stolt medlem av FGI og forfatter.
Del på Facebook
Stolt forfatter

Når klubben i Karl Magnus Torgrimsens hjerte markerer førti år, syns han det var på tide at Forus og Gausel Idrettslag fikk sin egen bok.

Kristin Støle Kalgraff
Tekst og foto

Engasjementet for å skrive bok kommer av hvor mye klubben har betydd for meg gjennom livet, sier Torgrimsen.

Han har spilt med blå og hvit drakt siden han var liten gutt på Forus og spilte på de første lagene som deltok i serien. Han er med andre ord en av dem i klubben med aller lengst fartstid og er fortsatt en sentral del av A-laget. I tillegg har han en viktig stemme i klubbens Fotballutvalg og er til daglig arealplanlegger i Norconsult.

Kan man si at «Karli» har mange baller i luften?

– Ja, det kan man godt sier Torgrimsen og ler. I tillegg til alt han driver med, scoret han altså det avgjørende målet da FGI slo Madla på bortebane i 2. kvalifiseringsrunde til NM, et minnerikt øyeblikk.

– Det er alltid gøy å score, spesielt siden det er såpass sjeldent at jeg gjør det. Seieren i den kampen er utvilsomt det største jeg har opplevd på en fotballbane (og kanskje i livet) så langt!

Engasjert både på og utenfor banen

Torgrimsen vil ikke vil love noen dato for bokslipp, og må bruke tiden godt for å gjøre boken ferdig i løpet av året.

– Det har kommet flere gode historier, spesielt fra friidretten hvor FGI i en periode var ordentlig gode. I tillegg er det mange historier om hvordan man måtte kjempe for akseptable anleggsforhold. Favoritthistorien min til nå tror jeg må være fra den første seriekampen som fotballaget spilte. Før første serierunde hadde Aftenbladet utlyst en drakt-konkurranse hvor laget som skåret flest mål skulle vinne et draktsett. Som ny oppstartet klubb hadde FGI veldig bruk for dette, og så sitt snitt til å forsøke å vinne drakter. Men det gikk ikke FGI sin vei og de draktløse fra Forus og Gausel endte med tap og 11-1, mens motstander Malmheim stakk av med draktsettet!

Robertro Carli fra Forus
Som erfaren mann i klubben har han ikke uventet et friskt kallenavn, og «Roberto Carli» er i FGI minst like kjent som Karl Magnus Torgrimsen.

– Ha ha, ja det er et kallenavn jeg har hatt en stund. Det kommer nok av at jeg alltid har spilt back og prøvd å være offensiv i spillestilen. I tillegg spilte jeg ofte i Brasildrakt før i tiden og Karl blir vel Carlos på brasiliansk? Så derfor ble det Roberto Karli etter Roberto Carlos.

Gleden ved å skrive bok handler for forfatteren i stor grad om alle som har historier og fakta å bidra med, fra oppriktig engasjerte folk.

– Utviklingen i FGI har vært eksponentiell, og inntil vi fikk kunstgress og klubbhus, led nok klubben av litt voksesmerter fordi man ikke fikk nok støtte til å utbedre anleggsforholdene tilsvarende. Når det er sagt, tyder utviklingen i klubben på at man i alle år har hatt fantastiske frivillige, sier Torgrimsen.

* Alle som har en eller flere historier å fortelle om FGI oppfordres til å ta kontakt med meg. Jeg har også flere navn på blokken som jeg vil ta kontakt med fremover for å spørre om de vil bidra. (Karl Magnus Torgrimsen; kmtorgrimsen@gmail.com