Secondhand marked på Stadionparken

Secondhand markedet var godt besøkt.
Del på Facebook
– Stor suksess!

I forbindelse med Stadionparken sine Markedsdager i slutten av mars ble det arrangert et stort Secondhand marked. Bruktmarkedet var så populært at det var kø på åpningsdagen.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

– Secondhand markedet var en stor suksess! Vi gjennomførte dette i uke 12 i forbindelse med våre «Markedsdager» onsdag–lørdag. Denne uken har også våre leietakere fokus på gode tilbud, så det passet godt å arrangere Secondhand marked samtidig, forteller senterleder i Stadionparken Inger Ognedal Egeland.

På secondhand markedet var det ca. 50 deltakere fordelt på 4 dager onsdag-fredag. Deltakerne fikk gratis stand dersom de stod selv. Ellers kunne man også levere inn varer mot betaling i en «secondhand butikk» hvor det var betjening.

Populært

– Vi hadde venteliste på deltakere som ønsket stand og det var nærmere 30 personer på denne, sier senterlederen som selv var overrasket over den store responsen på deltakere.

Det var kø da senteret åpnet på onsdagen og mange besøkende kom på grunn av Second­hand markedet. En mor og datter kom fra Sandnes og hadde hørt om markedet på Facebook.

– Flere av de besøkende hadde ikke vært i Stadionparken tidligere, så det var jo ekstra kjekt. I tillegg opplevde våre andre leietakere på senteret også dette som et positivt arrangement med økt omsetning disse dagene, sier Egeland.

Vurderer gjentakelse

Flere av deltakerne solgte bra og spesielt de som hadde merkevarer og varer av god kvalitet solgte best.

– Nå vurderer vi om vi skal gjenta bruktmarkedet i oktober, sier en fornøyd senterleder.

En av deltakerne som solgte mest var Kristin Rudjord. Hun omsatte for hele 7500,– og var godt fornøyd med både salg og opplegg.

– Jeg så innlegget på Facebook om arrangementet og syntes det hørtes spennende ut. Jeg hadde en del tøy liggende hjemme som er fint og dessverre lite brukt. Opplegget var veldig bra. Det var lett å få kontakt med de som var ansvarlige, god logistikk og veldig praktisk at man ikke trengte å stå selv. Ikke minst er det et flott tiltak for miljøet. Jeg opplevde at det var kjente merker som solgte best, for eksempel klær fra Pia Tjelta. Tror det handler om at folk vet hva disse plaggene koster nye og vet at de gjør et kupp, forklarer Rudjord som gjerne kunne tenke seg å delta igjen.

Kjersti Vebenstad var blant kundene på bruktmarkedet som sikret seg noen vintage skatter. Hun fikk blant annet prutet ned prisen på en flott vest.

Kjersti Vebenstad handlet flere plagg.