Kunstutstilling

Pia Myrvold og noen av verkene på vernissasjen.
Del på Facebook
8. mars på Forus

8 kvinnelige billedkunstnere stilte ut ett hver av sine verk for markering av kvinnedagen.  Initiativtaker var Stavanger­kunstner Pia Myrvold og hennes stiftelse PMAF. Overskuddet fra salget gikk til Amnesty International Norge og deres arbeid for undertrykte kvinner i Ukraina, Iran og ­Afghanistan.

grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Utstillingen åpnet 8. mars og varte til 15. mars.  Tilstede på åpningen var ca 30 fremmøtte og programmet for kvelden var variert og spennende med både presentasjon av kunstnerne og deres arbeider, høytlesning av tekster, fremføring av performance og musikk.

Bildet «Soul Sister» malt av Tove Storm ble solgt til en av utstillingsdeltakerne.  Det har en rund form, skal forestille Aretha Franklin, er malt i akryl på lerret og teknikken kalles pointillisme – som regnes som en videreutvikling av impresjonismen.

Soul sister:
Av Tove Storm

Torbjørg Skaalnes og Astrid Swan Croucher hadde sammen med flere venninner funnet veien til utstillingen. – Vernissasjen med Pia Myrvold og hennes venner innen kunsten var spennende, artig og veldig annerledes, forteller Astrid Swan Croucher. – Pia Myrvold byr på seg selv, har glimt i øyet og er kreativ på så utrolig mange måter og arenaer.

PMAF står for Pia Myrvold Art Foundation.  Kreativiteten til Myrvold er lett å få øye på dersom du tar en kikk på programmet til stiftelsen fremover.  Forus Folkefest 29. april har vi omtalt tidligere. Den var et samarbeid mellom PMAF, Paa Forus og Travbanen.

Pia er bosatt på Fogn og de to neste arrangementene finner sted der med en Vindfestival 27. mai og den neste for PMAF Friends 19. august med utgangspunkt i Tomatfestivalen på Finnøy. Utover høsten vil flere arrangement finne sted og det er enkelt å holde seg orientert på https://piamyrvoldartfoundation.org og  https://www.facebook.com/PiaMyrvoldArtFoundation/

Deltok: Torbjørg Skaalnes og Astrid Swan Crouchre.