Har du behov for å få ut frustrasjon?

Rageroom sine lokaler på Gausel.
Del på Facebook
Nytt konsept på Gausel

Rageroom på ­Gausel åpnet dørene i ­slutten av mars og ­merker allerede stor pågang fra folk som er ­interessert i å teste konseptet hvor man skal ødelegge gjenstander for moro skyld – uten å måtte rydde etter seg.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Stor pågang

Når man kommer inn dørene til Rageroom får man umiddelbart øye på knuste TV-er, frontruter og platetopper. Det er tydelig at noen har vært her og hatt det «gøy». Booking skjer via hjemmesiden og koster 300 kroner pr person i 45 minutter. Man kan være alt fra 2 til 6 personer i ett rom.

– Jeg synes oppstarten har gått veldig bra. Vi får stadig henvendelser og folk er nysgjerrige, sier daglig leder og gründer Sindre Stangenes som har tro på at konseptet vil slå an.

Når man kommer får man en sikkerhetsgjennomgang og
utstyr for beskyttelse. Man må skrive under på en ansvarserklæring, deretter kan man velge hvilket slagvåpen man ønsker å ødelegge og knuse med. For eksempel en skiftenøkkel, balltre eller slegge. Videre får man tildelt et mindre rom hvor flere gjenstander står klare for å bli ødelagt. Alt man ser kan ødelegges, bortsett fra vegger, gulv og bord. Høy musikk kommer på høyttalerne og man kan sette i gang.

– Noen ganger glemmer jeg å si at bordene ikke skal ødelegges, og når jeg kommer inn er også de ødelagt. Folk går all in, sier Stangenes og ler.

Gjenbruker søppel

Gjenstandene finner Stangenes på Finn.no eller på diverse gjenvinningsstasjoner. Det har vært viktig for han at det er ting som allerede er ødelagt.

– Det gir en ekstra motivasjon at vi har det gøy med gjenstander som egentlig skulle vært kastet eller som noen ikke ønsker lenger, sier daglig leder og legger til:

– Dersom noen ønsker å kaste noe, kan vi være interessert. Vi kan også hente. Når vi er ferdig med gjenstandene, kildesorterer vi og så blir det hentet av renovasjonen.

Fornøyde kunder

Stangenes hadde hørt om konseptet, og lenge hatt lyst å starte opp noe lignende selv i Stavanger. Det var ifølge han selv tilfeldig at Rageroom endte opp på Boganesveien på Gausel, men han er tilfreds med plasseringen ved den ferdigstilte bussveien, og sier at pågangen har vært stor til tross for lite markedsføring.

– Folk er litt usikre når de kommer inn i starten, men fornøyde når de går. Jeg opplever at mange kommer her for å få ut frustrasjon, samtidig som de ønsker å prøve noe nytt med venner. Hovedvekten av besøkende er mellom 20-30 år, og er alt fra venner, en date, utdrikningslag, teambuilding og lignende.