5 på gata

Kine Hongslo Svihus
Del på Facebook
Planer for sommerferien

Vi har spurt fem personer som bor i Hinna bydel hva deres planer for sommerferien er. Og om sommerplanene har endret seg fra tidligere år. Det har vært mye skriverier om høye utenlands­priser og en mer anstrengt privatøkonomi. Endrer folk på Hinna sine ­reisevaner?

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Kine Hongslo Svihus

(38), Salgssjef Norge i Honey­well Safety product

– I år blir høydepunktet et herlig kaos i Danmark med gode venner og en flokk barn. Men vi skal nyte sommeren på familiehytta i Mandal og hilse på min familie både i Sverige og på Østlandet. Så har vi planlagt en liten jokeruke hjemme hvor vi er åpne for alt etter vær, vind og humør. Det var faktisk et høydepunkt i fjor som vi skal ta med oss årlig.

– Det er vår første sommerferie i år med to barn og vi prøver å legge forventningene deretter med mye fleksibilitet selv om vi har planlagt rammene. Det blir også første gang vi reiser utenlands i ferien.

Signe Eriksen

Signe Eriksen

(94), pensjonist

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har ingen planer, men kommer til å fortsette å gå på dagsenteret på Vågedalen som normalt. Også blir det kanskje en hyttetur til Byre med familien.

– Siste tur til utlandet som jeg planla var til Solgården rett for korona, og den ble avlyst. Siden har det ikke fristet å reise til utenlandet, og nå er jeg for gammel. Jeg har det godt her hjemme.

Kjell Erik Grøsfjeld

Kjell Erik Grøsfjeld

(50), Advokat i Grøsfjeld Advokatfirma og politiker i Stavanger Høyre

– Vi kommer til å kose oss i Norge med turer på hytta i Sirdalen og fjellturer. Det blir kanskje en utenlandstur også, men datteren vår er roer og vi vet ikke hvordan det blir med treningsleirer og regattaer.

– Vi reiser mer i Norge nå enn før. Vi har blant annet hatt fantastiske opplevelser i Jotunheimen og Lofoten. Vi har mye mer å oppdage!

Oddny Synnøve Helleren

Oddny Synnøve Helleren

(55), Autorisert finansiell rådgiver i Sparebank 1 Sr-Bank

– Ferien i år går til flere steder. Først en graduation i Boston. Deretter hytta på Ogna, og så en uke i Spania med Storfamilien.

– Det blir litt mer feriereiser i år enn de siste årene. Billettene ble bestilt for et år siden og valutautviklingen er bekymringsfull. Vi hadde kanskje utsatt den ene reisen dersom vi hadde visst at euroen skulle overstige 12 kroner.

Rune Hansen

Rune Hansen

(72), pensjonist

– Sommer for oss er motorbåt. Kona mi jobber og guider cruiseturister om sommeren, så det blir bare en kort uke innimellom. Langferien for oss er i oktober. Da drar vi til Gran Canaria.

– Sommerplanene har ikke endret seg fra tidligere år. Same procedure as last year.