Lokale mesterskap

Stor oppslutning om mesterskapet for Kokk og servitør
Del på Facebook

På Jåttå videregående ­arrangeres årlig flere ­konkurranser.

Avdelingsleder ­Elisabeth Håland
Jåttå vgs Restaurant og matfag

I slutten av januar ble Rogalandsmesterskapet arrangert for unge bakere- og konditorelever, lærlinger og de med fagbrev frem til fylte 23 år. Dette er et stort arrangement der det ikke bare er deltakere fra Rogaland, men fra flere andre kanter av landet også. Det var hele 23 deltakere, som er ny rekord: 5 bakere og 18 konditorer deltok på dette arrangementet. 2 av bakerne var elever ved Jåttå vgs og Endre Grøttem Eikehaug som går andre året på baker og konditor linjen ble nr 2 i bakerklassen. Oppgavene til konkurransen var at konditorene skulle lage en kake med overtrekk og sjokoladekonfekt, samt modellere marsipan. Bakerne skulle lage brød og småbrød samt laminert deig, såkalt wienerdeig. Dagen ble avsluttet i Jåttå vgs sin restaurant der elever og to lærere stod for en fantastisk middag på kvelden, hele 4 retter ble servert.

 03. og 04.02, ble Asko servering Norgescup nok en gang arrangert på Jåttå. Her kommer lærlinger innen kokk og servitør fra hele landet og konkurrerer om å lage en tre retters meny. Tine Matcup er også en konkurranse som går parallelt og som er for elever fra videregående skoler i hele landet. Det har vært flere konkurranser i forkant der flere deltakere er med, og der det blir arrangert semifinale i Oslo og til slutt finalen av de 6 beste lagene i Norge på Jåttå vgs. Det blir delt ut flere priser, og Jåttås elev Lara Ellen Oliveira Matos fikk pris som Årets kokkeelev dette året. Veldig stas.

Endre Grøttem Eikehaug kom på 2. plass i bakerklassen