Kortreist naturopplevelse

Del på Facebook
Hinna speidergruppe overnattet ute i Sørmarka

Natt til 13. januar sov de eldste speiderne i ungdomsskolealder i Hinna speidergruppe ute i Sørmarka. De siste årene har dette vært en populær måte å starte et nytt år på for speidergruppen.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

En natt i naturen som start på det nye året sto høyt på listen over ting speiderne ønsket gjøre da de i november planla vårens aktiviteter. Fredag 13. januar samlet 17 speidere og ledere seg, og overnattet i hengekøyer i skogen ved speiderhuset.
– Vi rigget oss til torsdag kveld med tarp over hengekøyene siden det var meldt regn i løpet av natten. Speideren har en flott og kjekk gapahuk rett ved speiderhuset som vi bruker mye. På kvelden tente vi opp bål og laget oss gode og varme ostesmørbrød til kveldsmat. Fredag morgen laget vi havregrynsgrøt og hadde felles frokost før vi gikk på skole eller jobb. Dette er en sosial aktivitet og fin start på dagen og helgen, forteller troppsleder i Hinna speidergruppe Ingvild Ween.

Den første fredagen som var planlagt for overnatting ble kansellert på grunn av storm, og Ween kan fortelle at det ofte er ganske friskt når de overnatter i januar.

– 13. januar var det nokså mildt med noen plussgrader og ingen vind. Litt regn kom det om natten, men med tarp som er satt opp greit, så sover vi tørt og godt, forklarer Ween.

Overnattings tips
Speiderne deler gjerne gode turtips og kan fortelle at et godt gammeldags liggeunderlag i bunn av hengekøyen er viktig.

– Det isolerer mot bakken. Neste tips er å kle seg i ullundertøy, ullsokker og lue i soveposen. Ullfrotte er erfaringsvis det som holder deg varmest. Et ullpledd oppå liggeunderlaget som du bretter litt opp langs siden av soveposen er også til god hjelp for å holde varmen. De siste tipsene for en god og varm natt i sovepose handler om å ikke være sulten eller kald når du legger deg i soveposen, sier troppslederen og legger til:
– Det er ikke alltid nødvendig å reise langt for å få en kjekk naturopplevelse.