Strikkefeber

Fra venstre: Gro Malmin Hoel, Ingelin Hårde, Merete Jenssen og Bergitte Kaspersen.
Del på Facebook
Strikkefeber

Det var over 20 strikkeentusiaster samlet på Hinnahuset 2. februar for strikking og mingling. Bak initiativet er to venninner fra Hinna som -savnet et møtested for strikking i bydelen.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Strikketrend
Strikketrenden ser ut til å ha kommet for å bli. Det arrangeres alt fra strikkefestivaler, strikkekafeer, strikk & drikk og andre strikketreff i regionen. Den 2. februar arrangerte Lene Viste Bjørheim og Gro Malmin Hoel strikketreff på Hinnahuset på kveldstid. Det kom over 20 damer, alt fra nybegynnere til viderekomne strikkere. Alle hadde med seg egne strikkeprosjekt. På Hinnahuset var det mulig å kjøpe strikkeoppskrifter, garn og annet tilbehør til strikkingen. I tillegg hadde Hinna fotball kiosken åpen og solgte kaffe og annet godt til de sosiale strikkerne. 

– Jeg tok kontakt med daglig leder i Hinna Fotball, Hans Arne Haga. Han var veldig positiv til at vi kunne bruke lokalene. Vi håper å kunne gjøre dette på fast basis fremover og kanskje invitere til strikketreff hver første torsdag i måneden, forteller initiativtaker og strikkedesigner Lene Viste Bjørheim.

Lene merker at strikketrenden har tatt av de siste årene og det er mange som søker steder å samles for strikketreff. Både for å være sosiale og for å dele kunnskap.  

– Jeg opplever at det er et veldig oppløftende og positivt strikkemiljø. Man hjelper hverandre og får positive tilbakemeldinger. Jeg håper vi får til flere strikketreff i Hinna bydel. Både på Brynes Planter hvor vi skal ha nytt treff i neste uke, her på Hinnahuset og gjerne strikk & drikk på Zip 4020 baren, sier hun håpefullt.

Fra venstre: Gro Malmin Hoel, Lene Viste Bjørheim og Guro Sagvaag Retland Détrez

55 strikkeoppskrifter
Lene Viste Bjørheim startet med å lage egne strikkeoppskrifter i 2019. Nå har hun 55 oppskrifter som hun blant annet selger på nettsidene Ravelry og Strikkoteket. Også er hun på Instagram, lokale markeder og strikkefestivaler. Stilen hennes beskriver hun som strikk med feminine detaljer som puffermer og glitter. Nå går hun aldri uten strikketøyet sitt og kan nesten ikke gå en dag uten å strikke.

– Det er mest for gøy, men det er jo drømmen å kunne drive med dette på fulltid, innrømmer Lene. 

Hun jobber i dag som lærer på Hinna ungdomsskole og har tidligere undervist i blant annet kunst og håndverk.  

– Det er spesielt stas når tidligere elever kommer bort til meg og sier at jeg lærte dem å strikke, forteller Lene med et smil.