FGI feirer 40!

FGI-Hinna 4. Div.: Foto: Marius Clarholm
Del på Facebook
Ny tribune på Knudamyrå troner på toppen over spennende prosjekter vi jobber med akkurat nå.

Som en hvilken som helst 40-åring i sin beste alder, er FGI en klubb med erfaring, kunnskap og høyt aktivitetsnivå. Verken tynn i håret eller med oppseilende kriser. Tvert i mot – dette er en stolt førtiåring med planer for fremtiden.

Kristin Støle Kalgraff
Hovedstyret FGI
– Det er ingen tvil om at vi skal feire oss selv gjennom hele året. Vi har mye å være stolt over, og mange planer for fremtiden. Dette året skal derfor brukes godt, sier daglig leder i klubben, Morten Landråk-Sæther. Han jobber med å få på plass 40- tallet i logoen, i flagg, på nettsider og over alt der logoen finnes. Han strukturerer og planlegger – for cupene, aktivitetene og begivenheten kommer i tur og orden.

– I år vil både medlemmene og innbyggere i bydelen forhåpentligvis merke ekstra oppmerksomhet rundt klubben gjennom arrangement som alle medlemmene  inviteres på, og at vi inviterer naboer, venner og innbyggere til noen andre arrangementer enn vi pleier. I tillegg blir det en hel del spennende kamper på Knudamyrå der vi tradisjonene tro lager skikkelig bra kampstemning.

Ny tribune og frivillig reise
FGI har hatt god medlemsvekst etter pandemien og har nå over 1100 medlemmer fordelt på Fotball, Håndball, Basketball og allidrett.  I tillegg bidrar fantastiske frivillige i alle lag og sikrer dermed at idrettslaget kan drive slik vi ønsker. For det å holde farten oppe i et voksende idrettslag krever sin mann, og kvinne, det er helt sikkert.

– Ny tribune på Knudamyrå troner på toppen over spennende prosjekter vi jobber med akkurat nå. Dette skal vi få på plass som en 40-års gave til oss selv, lover Landråk-Sæther.

I tillegg skal vi jobbe mye med «Frivillig Reisen» som er et prosjekt som har som mål å gjøre det lettere og kjekkere å være frivillig.

Det er mange år siden idretten på Knudamyrå var minimal, på en sliten grusbane med få spillere. Alt har en begynnelse, og for idrettslaget på Forus, et næringsområde som på 1980-tallet var i en voldsom vekst, var satsingen på barn og unge bare i sin spede start. Men så endret det seg.

Geir Støle som var engasjert i FGI som både styreleder og trener gjennom mange år, fra 1989 til 2017 var sentral i mye av det klubben har fått til. Men noen tiltak står frem som ekstra verdt å nevne.

– Forus og Gausel Idrettslag satset tidlig på å få på plass kunstgressbaner og et ordentlig klubbhus. I tillegg var FGI første klubb som tilbød “åpent klubbhus” og første klubb som i praksis likestilte jenter og gutter, noe som førte til sterk vekst av jenter. Med disse endringene ble Knudamyrå et samlingssted i bydelen, klubbhuset fikk navnet «Knudepunktet» og klubben ble også først med å tilby kampverter og gratis kaffe.

I 2015 gjorde FGI alvor ut av visjonen «Sammen for en bedre bydel» da de åpnet opp for flyktningstrømmen og viste stor handlekraft og vilje til inkludering og integrering. I 2016 gikk «Aftenbladets statuett» til FGI «for sin evne til hverdagsintegrering».

– Det er en sterk historie som jeg aldri vil glemme, sier tidligere daglig leder i klubben, Daniel Egge Roux. Arbeidet med en bok om FGI sin historie