Bedriftsprofilen: Delikatessen på Stadionparken

Eierne: Johannes Thulin Kay og Christel Thulin.
Del på Facebook
Har fått god mottakelse i Hinna bydel

Ønsker flere spisesteder.
Delikatessen på Stadionparken byr på ­spennende retter med fokus på kvalitet og lokale råvarer. Eierne kan fortelle at de kick­starter året med ny meny og Dine Around.

INGRID SMISTAD
ing_smi@hotmail.com

Et handelssentrum
Det var kjærligheten som førte Johannes Thulin Kay til Norge og Sandnes. Han har utdanning fra hotell og restaurantskolen i København og har stor lidenskap for mat. I desember 2015 startet han opp Delikatessen By Foodfighters i Sandnes sammen med sviger­innen, Christel Thulin.

– Det har vært en spennende reise. Da Covid kom valgte vi å fortsette å ha åpent på Delikatessen i Sandnes. Vi ­omstilte oss raskt og begynte med lunsjpakker og tapaspakker, og kjørte hjem til folk. På den måten fikk vi de ansatte raskt tilbake i arbeid og vi beholdt kundemassen, forteller medeier Johannes Thulin Kay.

Etter hvert fikk de kapasitet til å utvide konseptet, og valget på lokasjon falt på Stadionparken på Hinna.

– Vi så mulighetene her i Hinna bydel, både på kort og lang sikt. Vi var litt usikre på om vi ville passe inn på et kjøpesenter, men Stadionparken er mye mer enn et kjøpesenter. Det er et handelssentrum for bydelen. Området er vanvittig spennende og det er mye optimisme her. Starten og mottakelsen har vært veldig bra, forteller fornøyde eiere.

Lokale råvarer
Delikatessen er i likhet med flere av bedriftene i Stadionparken opptatt av å benytte lokale råvarer og samarbeidspartnere. De har avtaler med blant annet Toppsopp, Stavanger Ysteri, TT Meat, og Ei Med Alt. Kundene er alt fra bedrifter, lokale hinnabuere og tilreisende.

– Det er mange som har ønsket flere alternativer når det kommer til spisteder i bydelen. Bedriftene i Hinna Park bruker oss og har vært viktige, spesielt under Covid. Det er mye lunsj, overtidsmat og møtemat fra bedriftskunder. I tillegg merker vi flere tilreisende kunder. Spesielt etter Aftenbladets anmeldelse hvor vi fikk terningkast fem i november. Vi har også merket en forskjell etter at Zip 4020 baren kom. Flere går ut og spiser i bydelen og avslutter på puben, sier Kay.

Dine Around
Lokalene ble totalrenovert ved innflytting. Eierne var opptatt av å få et fleksibelt lokale hvor alt kan flyttes. På den måten kan de ha både store og små eventer. Kay har vært ansvarlig for «100 kr ugå» i Sandnes, og er opptatt av å vise et større mangfold og skape opplevelser. Den 16. februar arrangerer han Dine Around sammen med Zip, Ostehuset, Sabi Shushi og Thai Spicy på Stadionparken.

– Her blir det servert 4 matretter og 5 glass alkohol/alkoholfritt. Vi ønsker å vise at vi er et større mangfold her i Hinna Park. Dine Around vil arrangeres 4 ganger i året. Sjekk ut Social Week sin hjemmeside for mer informasjon om Dine Around og andre kommende eventer, sier Kay.

Dansken ser frem til arbeidet i og rundt Hinna Park er ferdig, og håper det blir litt mindre betong og litt mer grønt i fremtiden.

– Vi gleder oss til å bygge konseptet videre her. Drømmen er flere spisesteder på bakkeplan i Hinna Park. Jo mer mangfold, jo bedre, avslutter han.