TT Meat leverer kvalitetskjøtt

Daglig leder Jørgen Tengs Pedersen foran kjøttdisken.
Del på Facebook

Er du opptatt av marmorering, tykkelse og tilstrekkelig mørningstid på kjøtt, kan denne forholdsvis nye og ukjente leverandøren være et godt alternativ for deg.

TEKST: Grethe eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

Etter 5 år i Brasil, startet Jørgen Tengs Pedersen sammen med kona et lite firma som ifølge firmaregisteret driver med «Branding og foredling av primært norske landbruksprodukter og annet».

Jakten på den gode smaken
Jørgen har alltid hatt interesse for grilling, gode smaker og godt kjøtt. Selv før jobben til kona førte ham til Brasil og Rio de Janeiro.  Der vokste interessen, og han undret seg tidlig over at kjøttet kunne bli så godt og mørt og mer delikat enn det man er vant med fra Norge. – Vi har kjøtt av høy kvalitet i Norge, men der andre land er opptatt av at kjøttet skal være saftig, er Norge oppdratt til å mene at det skal være magert, forteller Jørgen. – Så fyller vi heller på med kaloririke sauser som tilbehør. 

 Jørgen spurte og grov i Brasil. Hvordan kunne kjøttet bli så sinnsykt bra?  Han reiste rundt og fulgte prosessene kjøttet gjennomgikk fra slakt til måltid.  Der fant han at avgjørende for det gode kjøttstykket er hvor på dyret stykket kommer fra, hvor mye marmorering det har (fettinnhold), tykkelse på kjøttstykkene (cuts) og ikke minst hvor lenge det har mørnet.

TT Meat er en bedrift med få ansatte og hadde sin oppstart i mai 2018. Her trør familien til når kjøtt skal pakkes og kjøres ut. Både far og brødre setter seg bak rattet og sørger for at kundene mottar det de har bestilt.  I de første årene eksisterte bedriften kun på Facebook og var mest som en hobby. Da interessen og populariteten økte åpnet TT Meat for et års tid siden en butikk på Forus med adresse Forusbeen 80.  Der har han åpent kun en dag i uka – torsdag kl. 14-18.30. Da kommer folk og handler eller henter det de har bestilt på Facebook.

Flere typer kjøtt
Storfe er det Jørgen har spesialisert seg på, men du finner også andre typer kjøtt i butikken hans.  Om høsten finner du lam (lammeskulder og lammefilet) og nå mot jul er ribbe både med og uten bein og pinnekjøtt svært populært. Alt er nøye utvalgt av Jørgen som har opparbeidet seg et godt samarbeid med lokale slakterier. Fra å være en liten bedrift som stort sett servet lokale kunder, leverer han nå kjøtt til både private og restauranter.  Kundene finnes både lokalt og i Bergen og Oslo. For et par uker siden gikk første leveranser til Tromsø, og Måløy står for tur.  I Oslo kan kunder bestille via Facebook og hente varene på Grefsenkollen restaurant.

Men det er ikke bare kjøtt som selges. Butikken har også litt andre varer som naturlig hører sammen med kjøttet.  Her finner du kokebøker, kniver, lokalproduserte kraftige grillrister, grillforklær i skinn, og sauser av merket Hoffsaus.  Grillkull er tilgjengelig hele året.

Høres dette spennede ut? Mer informasjon finner du på Facebook, og ved å like siden vil du motta informasjon om det som tilbys av godsaker fremover.  Eller du kan stikke innom butikken i Forusbeen 80 en torsdag mellom kl. 14 og 18.30.