Nytt klubbhus på Vaulen

jubel: Vaulen IL feirer gladnyheten sammen med ordføreren. Foto: Ingrid Smistad
Del på Facebook
Nytt klubbhus på Vaulen

Det var mye latter og glede blant medlemmene på FFO i Vaulen IL, da ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) kunne meddele at klubben har fått innvilget penger til nytt klubbhus, og det på rekordtid. 

TEKST: Ingrid Smistad
ing_smi@hotmail.com

Voksesmerter
Vaulen IL vokser og får stadig nye fotballglade medlemmer. Et nytt klubbhus har derfor vært etterlengtet, og styret har jobbet effektivt og målrettet i ett år med å få gjennomslag hos kommunen. 

– Det er veldig bra og få til et så godt og effektivt samarbeid. Vi er kjempe fornøyd med dialogen med Administrasjonen for idrett i Stavanger kommune. Det er kjekt å få igjen for all innsats og frivillig arbeid som vi har lagt ned for å få dette til. Fokuset vårt har vært å gjøre et grundig forarbeid og gjøre det skikkelig første gang, for å unngå lang behandlingstid. All ære til kommunen som har hjulpet oss på veien og fikk dette gjennom på rekordtid, sier en svært fornøyd styreleder Ørjan Fiskaa.

Det nye klubbhuset vil forhåpentligvis stå klart ila neste år. Det vil bli et dobbelt så stort klubbhus med to ekstra garderober som vil løse mye av utfordringene klubben har i dag med kun to garderober. Noe som har betydd at jente- og guttelag ikke kan trene eller spille kamper etter hverandre. Totalrammen på prosjektet er satt på rundt 15 millioner kroner.

– Stavanger kommune forskutterer momskompensasjon og spillemidler til Vaulen slik at det blir fortgang i prosessen, noe som er svært fordelaktig for oss og gjør at klubbhuset forhåpentligvis kan stå klart allerede neste år, sier Fiskaa.

Vaulen-modellen
Kari Nessa Nordtun er også imponert over den effektive prosessen i Hinna bydel, og håper andre klubber i kommunen kan dra lærdom av dette og at «Vaulen-modellen» kan gå foran som et eksempel på en god og effektiv søknadsprosess for alle parter. 

– Dette er den nye måten å gjøre det på i kommunen, sier Nessa Nordtun samtidig som hun forsikrer gjengen fra FFO om at det blir pølser og kake ved åpningen av det nye klubbhuset.

Foreløpig illustrasjon av det nye klubbhuset.