Ny turbok for barnefamilier

Hinnavis
Har gitt ut ny bok: F.v. Vibeke og Line på tur. Foto: Line Owren.
Del på Facebook
Ny turbok for barnefamilier

Turbok for barnefamilier

Den 12. november ble Små føtter på tur i Rogaland utgitt av Jæren forlag, en inspirerende turbok for barnefamilier. Boken er spekket med nydelige bilder og turmatoppskrifter, en perfekt julegave til den turglade familien.

Tekst: Ingrid Smistad
ing_smi@hotmail.com

Gründerdrøm

Vibeke Lavik Bjaanes er trebarnsmor og har alltid likt å gå turer med familien. Men hun og mannen syntes det var vanskelig å finne nye turområder og nok informasjon om hvor egnet turene var for barna. Vibeke tok saken i egne hender og bestemte seg for å skrive en bok med turtips for småbarnsforeldre. Hun gikk til et forlag med ideen sin høsten 2020, og de hadde tro på konseptet.

– Jeg er utdannet siviløkonom og jobber med oppstartsselskaper. Jeg har lenge hatt lyst å gjøre noe for meg selv, men det krever tid, risiko og penger. Å skrive bok er tilnærmet risikofritt, og jeg følte derfor at dette var en fin mulighet for å starte noe selv, forklarer forfatter Vibeke.

Line Owren er bosatt på Hinna, og jobber som frilans fotograf. Hun ble kontaktet av Vibeke som var i full gang med å planlegge turboken og trengte en dyktig fotograf for illustrasjoner i boken.

Ny turbok.

– Line var den første fotografen jeg fant da jeg begynte å lete på instagram. En telefon til henne, og så var samarbeidet i gang. Jeg ønsket en estetisk fin bok med naturfarger, og her er Line den beste. Hun er fantastisk dyktig og har tatt fullt eierskap til prosjektet fra dag én. Vi har vært en kjempegod match i dette samarbeidet. Vi er i samme livssituasjon med små barn og vi er glade i gå turer med familien begge to. Og det er bra at vi likte hverandre så godt, fordi det har blitt veldig mange turer sammen, sier Vibeke mens de begge ler bekreftende.

– Som innflytter har jeg savnet en slik turbok for mer variasjon. Jeg er så glad for at jeg og familien har fått bli med på så mange fine turer. Ungene har hver gang sagt at dette har vært den fineste turen, sier Line.

32 turer

Boken inneholder 32 turopplevelser delt inn i sesonger, med 8 turer per sesong. Turene har en vanskelighetsgrad og er opplyst med seks symboler: Hvor lang ruten er, hvor lang tid er estimert, er det gapahuk, hvor lang tid tar det å kjøre dit, hvilket underlag er det og hvilket vær burde man gå turen i. Hver tur har også kart og vei beskrivelse.

– Vi har også tatt med noen tips til hva som kan være verdt å merke seg på turen, historier knyttet til området, en gøy lek man kan gjøre med barna, områder egnet for soppsanking, og informasjon om fasiliteter som bålplass, toaletter og lekeplass, sier Vibeke.

I turboken har de prøvd å unngå de mest kjente turrutene. Målgruppen er aktive småbarnsfamilier, med barn fra 0-10 år. Men boken er også egnet for alle andre som liker å gå tur og trenger litt ny inspirasjon. I tillegg til nyttige turtips inneholder boken også spennende turmatoppskrifter. En fin julegave og barselgave som ikke går ut på dato. 

– Vi har brukt mye tid, men det har ikke vært et egoprosjekt fordi vi har gått tur med ungene våre, forklarer Vibeke noe Line bekrefter og legger til: 

– Det har vært veldig kjekt. Og det er enormt mange venner og familie som har hjulpet oss med oppskrifter og turtips. I tillegg er det meste av strikketøyet man ser på bildene i boken lånt fra Sandnes Garn.

Inspirerende turoppskrifter. Foto: Line Owren.