Livets første fotballturnering

Første turnering: Jentene spiller livets første fotballkamp. F.V. Nishita, Maia, Tiril og Eva.
Del på Facebook
Livets første fotballturnering

I oktober ble den 36. utgaven av Hinna miniputt-turnering OBOS Cup avholdt på fotballbanene på Hinna i regi av Hinna Fotball. En turnering som har blitt tradisjonsrik for mange spillere, foreldre og besteforeldre i hele regionen. For noen var det ekstra spesielt; livets første fotballturnering skulle spilles denne helgen.

Cecilie Skram Gil
ceciliegil@gmail.com

Spenningen var stor før turneringsstart, og jentene på Hinna jenter-17 har gledet seg i flere uker til å spille turnering og ikke minst å få sin første pokal for innsatsen. 

Tre kamper og tre runder med kamprop, applaus, ivrige foreldre og besteforeldre som heier fram de håpefulle, og ikke minst tre runder med ekte lagfølelse og samhold sto på menyen denne lørdagen. Gjennom høsten har jentene gledet seg til å spille sin første turnering. 

Vennskap og fotballglede gjennom generasjoner
«H-I-N-N-A skaaaaa vinna»! Slik lyder kampropet før turneringen og første kamp blåses av. 

Jentene på laget som består av Eva Torkveen Gil, Ulla Hatlestad, Tiril Lyse Hetland, Mathilde Hatlestad Kostøl, Maia Roska-Reinshorn og Nishita Sinha, har med seg både foreldre og besteforeldre som er meget spent på jentenes vegne. 

Flere av foreldrene og besteforeldrene har stått på sidelinjen her siden 90-tallet. Besteforeldre som den gang var foreldre for dem som i dag følger sine egne jenter på kamp. 

Vennskap blant voksne og barn har blitt knyttet gjennom turneringen i tre generasjoner. Flere av besteforeldrene forteller at det er som å gå tilbake i tid, og føler det var som i går at de sto med de samme foreldrene på sidelinjen og heiet fram sine små, som i dag er foreldre til en ny generasjon fotballspillere i Hinna Fotball. 

Lagleder Eirik Hetland forteller at det var kanonbra oppslutning av støtteapparatet.

– Mange foreldre, besteforeldre, familie og venner er her og bidrar med solid oppbakking og heiarop – noe som gjør det ekstra stas for jentene å spille. Det bidrar sterkt til at rammen rundt laget og turneringsopplevelsen ble fantastisk for jentene forteller han stolt. 

Det kjekkeste er å spille
Jentene gjør en real innsats på banen gjennom tre kamper. De løper fram og tilbake og målene går både den ene og den andre veien. Ingen sure miner når motstanderen scorer, men en enorm stolthet og glede i laget når Hinnajentene putter ballen i mål. 

Alle jentene heier på hverandre, og alle er glade på hverandres vegne. Fotballgleden er enormt stor, og vennskapet og samholdet i laget er større.

– Maia forteller at det kjekkeste med å spille turnering var å få mål. Eva sier hun scoret syv mål, mens Tiril forteller hun scoret ett. Ulla scoret også noen forteller hun, og Mathilde scoret åtte. Nishita scoret også en hel haug med mål. 

Premiering: Endelig har jentene fått den etterlengtede pokalen. F.V. Eva, Tiril, Nishita, Maia, Ulla og Mathilde.

Hva er det kjekkeste med å spille fotball?

– Ulla og Tiril forteller at det må være å få pokal. Jentene forteller unisont at de skal ha pokalene på rommet når den er i boks. 

– Eva og Mathilde synes det kjekkeste med fotballen er å spille på trening og kamper, mens Maia holder fremdeles på at det kjekkeste er å få mål. 

Stolt lagleder
Lagleder Eirik Hetland, forteller at det var enormt gøy å delta på den første turneringen. 

– Jentene har gledet seg masse, og det er ekstra spesielt for dem å spille mot andre lag. Det er givende å kunne bidra til at en hel gjeng har det så gøy med fotball.

Hva betyr en slik turnering for jentene?

– De opplever samhold i laget og blir bedre kjent med hverandre, og støtteapparatet. Det kan være starten på å oppleve lagfølelse og styrke det å være del av noe sammen med andre. Det er stas med drakt og stas å spille sammen. Noen opplevde masse mestring, som ga mye glede!

Lagfølelse hver mandag
Jentene på Hinna-17 består av 31 jenter som er født i 2017 og 2018 som trener sammen hver mandag i gymsalen på Jåtten skole. I forbindelse med turneringen måtte laget deles i flere smålag. 

Flere av jentene går i samme avdeling i en av barnehagene i kommunedelen, og kjenner hverandre godt, men flere av jentene kommer fra andre barnehager. Å spille fotball sammen året før de starter på skolen, er en flott mulighet til å bli kjent med dem de skal starte på skolen med til høsten.

Fotballgleden er stor når jentene treffes en gang i uken for å bli gode fotballspillere, men størst av alt er gleden av å få ballmestring og å være en del av et lag.