Hinna Park Social Week 

iIitiativtaker: Johannes Thulin Kay er initiativtaker til Hinna Park Social Week.
Del på Facebook
Hinna Park Social Week 

Denne høsten ble det tatt initiativ til et nytt sosialt konsept i Hinna Park. Initiativtaker er Johannes Thulin Kay som blant annet står bak suksessen 100 ugå i Sandnes.  Til daglig er han medeier og daglig leder i blant annet Delicatessen i Stadionparken.

TEKST: Grethe Eriksen
grethe.eriksen@outlook.com

På 9 år har Hinna Park gått fra å ha to til seks serveringssteder i bydelen.  Serveringsstedene, sammen med Stadionparken og Hinna Park har gått sammen for å skape en nabolagsfestival for alle som bor i, jobber og besøker bydelen.

Hvorfor?
– Bydelen er i sterk vekst og vi vil at folk skal trives og være stolte av bydelen, forteller Thulin Kay. Med åpning av «Norges fineste bar» i april har en av ringvirkningene vært at serveringssteder og andre som driver servicenæring i Hinna Park har sett fordelen og nytten av å møtes.

Hinna Park Social Week hadde som mål å bli «en uke med smaker, sosialt påfyll og god energi».  Fra 29. september til 1. oktober gikk alle serveringsstedene, Stadionparken og Hinna Park sammen om å skape en nabolagsfestival. Det ble et rikt og spennende program, og alle spisestedene kunne tilby en utvalgt rett til kr 150 fra onsdag til og med lørdag.  

Torsdag 29.9 ble det arrangert Dine Around hvor en stor gruppe på ca. 30 deltakere startet på puben Zip4020 for deretter å vandre fra den ene restauranten til den andre.  Totalt fire restauranter med fire smaker. Sabi Sushi, Delikatessen, Thai Spicy og Ostehuset laget en egen meny for spennende Dine Around. Inkluderte velkomst, fire matretter og tilpasset drikke.

– Det var med stor forventning min samboer Lill og jeg møtte på Dine Around, forteller Mikael Tunge som bor i Laberget. –  Vi flyttet hit i desember 2021 og så fram til å bli kjent med nye folk på dette arrangementet. Vi ble godt tatt imot på Zip4020. Der ble vi plassert på et av bordene med andre deltagere og kom fort i snakk med folk. Så bar det videre til de restaurantene som var med i Dine Around aktiviteten. Vi fikk noen fantastiske, svært velsmakende retter med godt tilpasset drikke på hver plass. Vi ble fort en «gjeng» med 5-6 mennesker som holdt sammen og hadde det hyggelig sammen. Dette er et arrangement vi garantert kommer til å gå på igjen.

Lørdag 1.10 ble det arrangert Afterparty på Zip4020 hvor du på forhånd kunne kjøpe billett til en buffet med leveranser fra de 4 forannevnte restaurantene inklusiv velkomstdrikke.  Her var godt fremmøte og god stemning.  DJ sørget for god musikk, og utover kvelden var mange ute på gulvet og svingte på kroppen.

Tilbakemeldingene etter arrangementet har vært udelt gode.  Så gode at Dine Around vurderes å arrangeres 4 ganger i året.  En gang hver årstid.  Så det er bare å glede seg til vinteren!