Jåttå vgs avdeling Hinna

Jåttå vgs avdeling Hinna
Del på Facebook

//Tekst og foto: Grethe Eriksen//

Mange har lurt på hva som skjer med den gamle Husmorskolen i Dr. Martha Persens gate 1 og har observert at det har vært oppussing på gang over lengre tid. Fra høsten 2022 skal skolen romme ca. 270 elever og 15 ansatte på hel- og deltid. Det blir Påbygg for Jåttå videregående.

Påbygglinjen forbereder elevene til høyskole eller universitet.  2 klasser kommer rett fra VG2. 4 klasser blir fylt opp med de som har fagbrev (hvorav 1 klasse om kvelden) og 3 klasser kommer fra Godalen vgs (også Påbygg) som trenger mer plass mens de pusser opp.

Bygningsmassen har gjennomgått en stor forvandling og fremstår nå som kul og moderne.  En god del vinduer, dører og gulvbelegg er skiftet. Alle klasserom har fått installert store digitale skjermer. Vegger og interiør er malt i litt spenstige farger, og møblene følger samme fargepalett.  Fargene er duse og består av gult, oransje og grønt. Veggene er stort sett sorte.  Midt i bygget er det et oppholdsområde med overlys, sittegrupper og store, grønne planter. I bygningene blir det plass til både lesesaler, grupperom, lyse og store undervisningsrom, lærerrom med ildsted, og romslige lærerkontorer.

I den lyse og hyggelige kantinen serveres havregrøt hver morgen, og på uteområdene finnes både volleyballbane og grillhytte.

Avdelingsleder Astrid Sundby Ulsnes.

I tillegg til Jåttå vgs rommer bygget Oppfølgingstjenesten til Rogaland Fylkeskommune.  Her følges opp elever som har droppet ut av skolen og som skal motiveres til å komme tilbake.

Avdelingsleder Astrid Sundby Ulsnes gleder seg til å elevene kommer og tar bygget i bruk og håper samtidig at naboene vil sette pris på litt liv og røre igjen i nabolaget.