Intervjuet: Arnfinn Hansen (64)

Arnfinn Hansen og sønnen Per Kristian (PK).
Del på Facebook
"Det er bedre å være god i 2. divisjon enn dårlig i 1. divisjon"

//Tekst og foto: Jorunn B. Eia//

Arnfinn Hansen må være absolutt nr. 1 i 1. divisjon i sin liga. Vi møter ham i Jåttåhallen der han har ansvar for Hinna Håndball, tilrettelagt håndball for spillere som trenger litt ekstra hjelp.

Arnfinn Hansen er far til en sønn med utviklingshemming, Pål Kristian (38), best kjent som PK. Arnfinn jobber som miljøarbeider på Godalen videregående skole innen tilrettelagt opplæring. Han er også fritidsmentor i Stavanger kommune, et nytt prosjekt der det jobbes med ungdom som trenger litt hjelp for å komme på rett vei igjen.

-Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag, hvis vi ikke hadde fått PK. Han gir oss så mye positiv energi hver eneste dag. Jeg har lært så mye, sier Arnfinn. PK har bodd i egen bolig siden har var 20 år. Han går på jobb, har et stort nettverk, spiller håndball i Hinna Håndball og ishockey på Superlaget til Oilers. -Han har blitt veldig selvstendig av å bo for seg selv. Det var utrolig flott at han fikk ta imot Hinnaprisen på vegne av meg. Det gjorde ham veldig stolt og jeg har hørt at han holdt en fin takketale, smiler Arnfinn.

– Hinna Håndball er et lag med et fantastisk samhold. Vi har tre faste trenere som gjør en kjempeinnsats. Vi har som mål å gjøre hverandre gode. Alle hjelper hverandre, og det er ikke plass for mobbing.

Arnfinn har selv spilt både fotball og håndball, fotball i Brodd og aktiv i håndball i KFUM Stavanger og Sandnes HK. Født og oppvokst på Storhaug, nå Hinnabu.

-Korona-pandemien rammet våre folk på alle måter. Arbeidsplasser ble stengt, skoler ble stengt og idrettshallene hadde kun åpent for barn og ungdom opp til 20 år. I tillegg mistet vi Ove, en av spillerne våre, i Covid. Ove var en person vi alle var veldig glad i. Vi laget et treff med laget ute der vi snakket om Ove og alle fikk si noen ord om hvordan de kjente ham. Det var sterkt for oss alle.

-Gjennom pandemien møttes vi ute, vi gikk turer, spilte litt håndball eller fotball på utebaner. For mange var det den eneste sosiale arenaen de hadde. Det var en veldig vanskelig periode for våre spillere.

-Vi reiser på turer til Danmark og har deltatt på Landsturneringene i mange år. Turen til Danmark organiserer vi selv. Nå reiser vi annethvert år til Danmark og på Landsturnering. Der er det ikke viktig å vinne, men å delta! Og det aller viktigste er banketten lørdag kveld. Da kler alle seg opp i det fineste de har, får flott middag og dans etterpå. Dette gleder vi oss til et helt år i forveien, forteller Arnfinn og legger til at laget får støtte fra kommunen, kommunedelsutvalget og NFU (Norsk Forening for Utviklingshemmede). I år var Arnfinn og PK en uke på Solgården i Spania. Det er et sted som er tilrettelagt for utviklingshemmede.

Arnfinn har en datter på 34 år og en kone, Elin Halvorsen. Fritiden benytter de mye på hytten i Vågan i Sokndal. Der har de besøkt omtrent hver eneste fjelltopp og tursti, blant annet den nye dagsturhytten på Åmodtfjellet.