Hinnasenteret 40 år

Grillfest på Hinnasenteret. Det var lang kø til deilig grillmat da grillen ble tent utenfor Hinnasenteret.
Del på Facebook

//Tekst og foto: Jorunn B. Eia//

Fra 12. – 16. september er det jubileumsuke på Hinnasenteret. Da feirer senteret 40 år og alle aktivitetsgruppene ønsker hjertelig velkommen til gamle og nye medlemmer. 

Hinnasenterets logo.

Daglig leder Kirsten Thora Ydstebø og styret på senteret inviterer til åpent hus hele uken. -Det blir ekstra historieforedrag både mandagen og onsdagen. Fredag den 16. september blir det fest. Da kommer blant andre fungerende ordfører Dagny Sunnanå Hausken og Sverre Uhlving fra helse og velferd. Det blir sang og musikk og innslag fra de forskjellige aktivitetene og gruppene. Da skal vi spise marsipankake og drikke god kaffe, forteller Kirsten Thora. -Vi håper riktig mange tar turen og ser hva vi driver på med på senteret. Det er utrolig mange kreative og kjekke grupper.

Bridgekveld. Full konsentrasjon rundt bordet. Inger Lise Hansen, Anne Synnøve Åsland, Britt Kjellesvik og Kari Tenden. Foto: Hinnasenteret.

Hver mandag er det så og si fullt hus på Hinnasenteret fra kl. 10.00 med håndarbeidsgruppe, datagruppe, kunst- og kulturgruppe og en gruppe som har samtaler om aktuelle nyheter. Resten av uken er det et vell av tilbud: Bridge og turgruppe om tirsdager. Spansk, andakt, seniorklubb og treningsgruppe om onsdager. Yoga, bridge og sosialt treff om torsdager. Fredager er det treskjæring, malegruppe og åpen kafe.

Sosialt Treff hver torsdag kl. 11.30. Anne Lise Frøiland, Anne Lise Nøsen og Gunvor Brekkhus. Foto: Hinnasenteret.

-Her kommer folk fra alle bydeler.  Hinnasenteret er en Ideell organisasjon. Selvsagt har vi et godt samarbeid med Hinna menighet, forteller Ydstebø.

Seniorklubben

Anna Bjørklund er leder for Seniorklubben.

Anna Bjørklund er leder for Seniorklubben. De møtes hver onsdag kl. 10.40 til underholdning, åresalg og drøs. HINNAvis var til stede da grillen ble tent. – De som vil kan først gå til andakt i Hinna kirke kl. 10.15 og så starter underholdningen like etterpå. Vi synger, har quiz eller inviterer foredragsholdere. Vi har hatt folk som har traktert både piano og sang. Her er alle velkomne, uansett hvilken bydel de hører til. Vi har til og med folk fra Sandnes, forteller en smilende Anna Bjørklund. Hun har vært leder for Seniorklubben siden 1994.

Vi møtes vi på senteret og liker også å reise på turer. Vi har hatt langturer med overnatting både her i Norge og i Europa ellers. Nå er det mest dagsturer, men vi har vært i Holland, Belgia, Tyskland og England. I høst skal vi til Ryfylke. Vi har også besøk av Seniorshop på senteret der man kan handle klær.

-Dette er en god plass å være enslig. Seniorklubben har omlag 40 medlemmer. Vi er flest kvinner, men skulle gjerne hatt med flere menn, oppfordrer Bjørklund.

-Onsdagen i jubileumsuken skal vi ha flere gjester. Vi gleder oss veldig og ønsker både gamle og nye velkommen til Seniorklubben, sier Anna Bjørklund.

-Ta gjerne kontakt med Hinnasenteret om du lurer på noe. Tlf: 51 90 57 90

Tilbud om frisør

Det er også mulighet til å bestille frisør på Hinnasenteret. Frisøren heter Farah og kommer når det bestilles time på telefon 416 49566.