Det skjer på Gausel bydelshus

Ørnhaug besøks- og aktivitetstun: Pass på øredobbene. Papegøyene elsker dem.
Del på Facebook

//Tekst og bilder: Edyta Lenarczyk, fritidsleder//

En aktiv sommer

Edyta Lenarczyk er fritidsleder på Gausel bydelshus.

Som hvert år, har bydelshuset vært base for Stavanger kommune sitt ferietilbud (Fiks Ferigge Ferie – FFF).  Utrolig spennende 3 uker, med mange glade ansikter og superengasjerte voksne som bisto ungene ved aktiviteter. Vi har besøkt flere av våre faste plasser og hatt noen nye på programmet – så bussturene i år gikk til bl.a. Kongeparken, Arkeologisk museum, Dyrnes Natursenter eller Ørhaug Besøks- og Aktivitetstun. Det har vært noen flotte uker her. Vi takker alle flotte barna og voksne som har bidratt til enda en fantastisk sommer her på Hinna.

I tillegg til de voksne vi kjenner godt fra før av, hadde vi med oss også en praktikant fra EMBO gjennom de tre ukene. EMbo Stavanger er et bo- og omsorgstilbud for enslige mindreårige flyktninger i alderen 14-18 (20) år. Målet med arbeidspraksisen var å bli kjent med den norske kulturen og lære språk samt å få innføring i arbeidslivet. Men gøy var det også! Vi gratulerer S. med godt gjennomført 3 uker, ønsker han lykke til videre og ser gjerne frem til nye avtaler med EMbo neste sommer.

Kongeparken: Besøk med FFF på en nydelig dag.

Høsten på bydelshuset

Da er høsten kommet og bydelshuset fylles igjen med masse spennende faste aktiviteter. Vi har bl.a. indisk dans, Yoga Callanetics, teaterkurs for barn, swing og salsa, yoga for voksne, syngekurs og masse annet.

I tillegg til dette brukes våre lokaler til ulike språkkurs for barn – f.eks. italiensk eller kroatisk. Her er det mye å velge fra! Er du hjemme med små barn eller kjenner noen som er det? Vi har også Bamsefaret Åpen barnehage mandag, tirsdag og torsdag, åpent 9.00-14.00. Oppstart for Bamsefaret Åpen barnehage blir torsdag 18.08.22.

Språkkafe – trivelig plass for innvandrere og nordmenn! Oppstart 19.08.22

Hver fredag har vi Språkkafe fra kl. 10:30-12:00 i cafeen på bydelshuset. Første samling etter sommerferien blir 19.08.22. Språkkafe er en plass for alle som ønsker å snakke norsk. Tilbudet passer best for dem som allerede kan snakke litt norsk. Nivået er forskjellig, alt etter hvem som dukker opp.

Språkkafeen trenger også frivillige. Man trenger ingen formell utdannelse. Har du norsk som morsmål eller kan norsk godt og kan støtte andre, hjelpe dem å finne ord og formulere setninger – vi trenger deg! Er du en pensjonist, en mor/far i permisjon og savner kontakt med andre? Her kan du møte mennesker fra ulike kulturer og være sosial, samtidig som du hjelper dem å bli bedre i norsk. En vinn-vinn for alle! Ta kontakt med bydelshuset eller frivilligsentralen for mer informasjon.

Juniorklubben

Gratis tilbud for alle som går i 5-7 klasse. Hver tirsdag fra kl. 14:00-16:00 har vi åpent for kjekke aktiviteter, en plass alle kan bare slappe av etter skolen, henge med venner, gjøre lekser om de vil. Vi perler ofte sammen, spiller basket, dekorere muffins, lager slim, spiller Nintendo… og masse mer! Stikk innom, vi har gratis mat😊 Oppstart i september pga. ferieavvikling. Følg med på fb siden vår!

Step-In Fritidsklubb

Step-In er Hinna bydel sin ungdomsklubb og holder til på Gausel bydelshus. Alle fra 8. klasse og til og med 2. vgs er hjertelig velkommen.

Her kan du komme for å henge med nye og gamle venner, prøve nye ting, eller bare slappe av i en av de mange sofaene våre. Vi ønsker å være et fristed der du kan ha det gøy uten å måtte prestere.

Vi har diskotek, kinorom med playstation og filmmuligheter, kiosk og ulike spill. Vi lager mat og baker, arrangerer ulike aktiviteter eller konkurranser som ungdommene ønsker.

Kjekt om du tar kontakt eller stikker innom, vi vil gjerne bli kjent med deg! Følg med på Insta eller FB/ ta kontakt med Lene om du lurer på noe!

Leie hos oss som privat?

Barnebursdager med disko, konfirmasjoner, dåp og bryllup – ingen fest er for liten eller for stor! Søknad sender dere via www.aktiv-kommune.no. Har dere spørsmål kan dere ta kontakt med Edyta på edyta.lenarczyk@stavanger.kommune.no eller 477 869 53.

Ferieavvikling på bydelshuset blir i august i år. Alle søknader om leie behandles etter uke 35. Det er ikke mulighet å få søknaden behandlet før det, alle som søker gjennom sommeren får svar når vi er tilbake i uke 35.

Matavfallsposer – tilbake til normale åpningstider fra uke 34.

Man kan hente selv bioposer hos oss. Vi har dessverre ikke tømmekalendere.

Matavfallsposer kan hentes 9:00-14:00 mandag, tirsdag og torsdag. På kveldstid hver tirsdag 18:00-22:00, hver torsdag 18:00-22:00 og fredager i partallsuker fra 18:00-22:00.