Populær og sosial

Hinna Bistro med Lincoln Car Club treff
Del på Facebook

//Tekst og foto: Grethe Eriksen//

HINNAvis har tidligere presentert den nye puben Zip4020 i Stadionparken. Det er ikke den eneste puben vi har i bydelen. Hinna Bistro er den eldste av de nålevende bydelspubene og har vært i drift siden 1989.  Den er plassert midt i Hinna sentrum og presenterer seg selv som «en restaurant og en levende pub som er opptatt av det du liker».

Eldbjørg Høiland Schjølberg har vært med fra starten. Hun har i dag tittel administrerende direktør i firmaregisteret, men dekker i realiteten alle funksjoner innen bar- og restaurantdriften. Selv med 3 ansatte som jobber 80-100 timer pr måned og familiemedlemmer på tilbudssiden er det ofte hun selv må trø til med alt fra renhold, kokkelering, quiz vertinne, servering, barsalg og regnskap.

Daglig leder Eldbjørg Høiland Schjølberg

Har funnet sin form

I starten var Hinna Bistro tenkt som en gourmet restaurant, og det første halve året var de uten skjenkebevilling.  Siden den kronglete starten har flere konsept blitt utprøvd. Med vekslende hell. Blant annet samarbeidet bistroen med Pizza 28 i en periode.

I dag har driften funnet sin form og er sentrert rundt fotball og servering av enkle retter. Når Viking gjør det bra merkes det på besøkstallene. Bistroen har åpent alle dager med unntak av mandagene.  Mange faste gjester og grupper møtes her og deler sine interesser. En gruppe som kaller seg Lincoln Car Club treffes en mandag i måneden.  Quiz kvelder arrangeres annenhver torsdag, en foreldregruppe som hadde unger innen fotball for 25 år siden, faste nabotreff, Hinna Fotball Veteranklubb og ikke minst «Elgen» som er en bocciaklubb som samles til faste sosiale treff.

Det er også mulig å leie eget lokale for opptil 30 personer hvor det kan arrangeres aktiviteter av ymse slag.  Enten det er snakk om konfirmasjon, dåp, utdrikningslag, juleavslutninger eller bare rett og slett middag for deg og dine med en litt avskjermet bordplassering. Det digitale utstyret er selvfølgelig på plass.

Tidligere var kvelder med musikk og allsang faste innslag, men tidene forandrer seg og etter pandemien må noen stier gås opp på nytt.  Bandet «Still crazy» spilte i høst en lørdagskveld.

Bandet Still Crazy med Christian Backe, Kristian Røre, Einar Gilje og gjestevokalist Hege Hunsager Andresen

Vokalist og bassgitarist Christian Backe forteller om stappfullt lokale og god stemning.  Allsang rundt musikk fra 60-70 tallet er visst aldri feil. -Utrolig hvordan de gode slagerne trekker sangglade i alle aldre og hvor kult mange synes det er å treffe gamle naboer og bekjente, sier Backe. Bandet Still Crazy har spilt på bistroen i over 20 år og bandet består foruten Backe av Kristian Røre, Anders Røre og Einar Gilje.  En ny konsert er planlagt til fredag 28. oktober.  Det er bare å sette av datoen.

Pandemien

Under pandemien måtte ansatte tidlig permitteres og Eldbjørg jobbet i starten helt alene.  Da alkoholserveringen også  stoppet opp var det umulig å drive videre.  Da samfunnet så smått kom i gang igjen var sommermånedene uvanlig gode – da folk var kortreiste og brukte nærområdene på en mer aktiv måte enn tidligere år.  Denne sommeren har vært som vanlig stille, og det tyder på at reiselysten og utferdstrangen er tilbake blant befolkningen.

Fremover

Når temaet fremtid er oppe, lover Eldbjørg å passe godt på de faste gjestene som kommer og samler seg rundt temaet fotball.  I tillegg ønsker hun alle nye gjester velkommen, enten de bare vil ha noe leskende i glasset i solen på utsiden, har hørt om de populære komlene hennes eller bare vil bli kjent med noen nye fjes. Puben skal fremdeles være «den hyggelige naboen der du treffer kjentfolk».