Bli bøssebærer 23. oktober 

Ann Sesilie Tekfeldt er politisk valgt leder for TV-aksjonen i Stavanger kommune.
Del på Facebook

//Tekst og foto: Jorunn B. Eia//

I år skal vi feire Norges viktigste lagarbeid. Det er Frivillighetens år og vi skal øke deltakelsen og mangfoldet, og synliggjøre merverdien som alle frivillige bidrar med i samfunnet. DU kan bli bøssebærer for TV-aksjonen i to timer i oktober!

Kong Harald sa det så fint i årets nyttårstale: «Alle har behov for noe eller noen, og alle har noe å bidra med. Slik skaper vi sterke fellesskap.» Ann Sesilie Tekfeldt er politisk utnevnt som ansvarlig for bøsseinnsamlingen for TV-aksjonen i Stavanger kommune. Hun er svært godt fornøyd med at Stavanger vant storbykonkurransen i fjor under TV-aksjonen. –Det er helt fantastisk hvordan vi klarte å mobilisere nok bøssebærere i Stavanger. Også ble vi altså beste storby i Norge. Tusen takk skal dere ha, sier hun og legger til at denne pallplassen må vi ta også i år. I tillegg ble Rogaland beste fylke med kr. 58,03 per innbygger.

-I år kan vi knytte TV-aksjonen opp mot Frivillighetens år 2022 som er forankret i regjeringens Frivillighetsmelding, sier Tekfeldt. –Hvis du som privatperson har lyst til å gjøre noe spesielt dette året, kan du melde deg som bøssebærer og gå to timer med bøsse søndag 23. oktober. Det er en flott investering i Frivillighetens år.

-Jeg gratulerer Hinna kommunedel med beløpet som ble samlet inn i fjor. Hele 360.712 kroner ble samlet inn til fjorårets bøsseaksjon. Vi var lenge usikre på hvordan arrangementet ville bli på grunn av pandemien, men gjennomførte en fysisk bøsseaksjon som i ‘gamle dager’. I år har vi enda større muligheter til å få en flott aksjon på alle basene våre. Vi har blitt mer vant med å møtes i store grupper og satser på lange køer på skoler og bydelshus for å hente bøsse. På Hinna har vi tre baser: Vaulen skole, Gausel skole og Gausel bydelshus. Ine Helvik, Einar Sanstøl og Bertha Veggeberg er ansvarlige for hver sin base. De vil organisere utdeling av bøsser ogrodekart, steiking av vafler og koking av kaffe, forteller Tekfeldt og legger til at alle tre er erfarne TV-aksjonister.

Planen er at registreringen av bøssebærere åpner 13. september. Da klikker man seg inn på www.blimed.no. Der kommer det opp en knapp som heter: Bli bøssebærer. Klikk på denne, fyll ut skjema og send inn. Du får bekreftelse tilsendt på e-post. Så er det bare å møte opp på den basen du har valgt den 23. oktober. Masse lykke til!

Leger Uten Grenser

Det er Leger Uten Grenser og DNDi som får innsamlede midler i år. Pengene skal brukes til arbeidet for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Millioner av mennesker venter på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge livsfarlige sykdommer og behandle pasienter i noen av verdens glemte kriser.

Vi skal gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp til fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.