Arena uten reservebenk

Sommeravslutning for VG1 Byggfaglinjen på Jåttå vgs
Del på Facebook

//Tekst og foto: Grethe Eriksen//

Den populære aktivitetsparken i Hinna Park har endret og fornyet seg siste 4 år. Parken oppfyller nå i stor grad formålet til Hinna Park Velforening som ble stiftet i 2018. Initiativtakerne til velforeningen er ildsjelene og beboerne Harald Krohn-Pettersen og Gunnar Nygaard.  De er like engasjert i dag.

Og Stavanger kommune heier fremdeles på sidelinjen over engasjementet.  Involvering fra beboerne oppfattes sjeldent som negativt.

Hinna Park Velforening

I dag har velforeningen 640 boenheter som medlemmer, og 14 bedrifter støtter opp om driften med et årlig beløp. Formålet er å gi det ytre bo- og arbeidsmiljøet et løft med et klart ønske om at Hinna Park skal bli den mest attraktive bydelen å bo og jobbe i.

Hvem bruker parken?

HINNAvis var innom parken et par ganger i juni.  Den første gangen var det nesten trangt om plassen.  Jåtten videregående med VG1 byggfag-linjen hadde samlet ca. 75 ungdommer i 16-17 års alderen for en felles sommeravslutning.  De hadde via Velforeningen fått tilgang til utstyrsskapet på baksiden av gapahuken, og det ble spilt både boccia, frisbee og fotball rundt på de tilgjengelige banene mens pølsene gjorde seg lekre på grillen.

-Et slikt tilbud i nærmiljøet er gull verdt for oss, forteller kontaktlærer på VG1 Jan Harald Risa.  Aktivitetsparken har tilbud for alle. Ingen blir sittende på reservebenken og parken brukes av bygglinjen både ved oppstart av skoleåret og til avslutning.

I klatrestativene på lekeplassen myldret smårollinger med gule vester.  Vi tok en prat med avdelingsleder Brit Hana som kunne fortelle at de kom helt fra Stokka barnehage, hadde tatt toget fra sentrum og skulle innom SR-Bank Arena for en omvisning før de reiste tilbake til barnehagen.

Nabo til parken, Henning Allan, var ute på sin daglige luftetur med kongepuddelen Toto.  Henning er svært begeistret for parken og setter stor pris på alt livet den skaper i nabolaget.

Den andre dagen avisen var innom parken var det Norconsult som tok i bruk parken for aller første gang.  16 ansatte var samlet for litt mat og frisk luft før de skulle med toget inn til sentrum for å spille minigolf.  Utstyrsskapet på baksiden av gapahuken var de ikke kjent med.  Kristian Dyrnes forteller at det nok ikke er siste gang de bruker parken, og kanskje dropper de byturen neste gang.

Hinna Park Velforening er meget fornøyd med utviklingen og den økende bruken av parken siden starten i 2018.  Velforengen ble stiftet etter et folkemøte i bydelen i etterkant av en del negativ presseomtale.  «Betongørken» var et av utrykkene som ble brukt om Hinna Park, og initiativtakerne har helt fra starten hatt mange ideer om hvordan området kunne utvikles og forbedres. Ikke minst hvordan det kunne skapes aktivitetstilbud for alle nivå innen skoler og barnehager i nærmiljøet.  Velforeningen har også tatt initiativ til forskjønning av området rundt parken og har fått hengt opp blomsterampler, anlagt ny gressplen innerst i vågen, satt opp 2 flaggstenger og det meste av julebelysningen i rundkjøringene og i trerekken på begge sider av Jåttåvågveien.

I dag brukes aktivitetsparken av både skoler, barnehager og firma.  De kommer primært fra nærområdet, men som vi opplevde denne fine sommerdagen så var også andre bydeler på besøk.

Hva er planen videre?

Ildsjelene Krohn-Pettersen og Nygård ønsker å fortsette det gode samarbeidet med Stavanger Kommune og Hinna Park med lokale bedrifter og borettslag/sameier. Planen er å samle medlemmene til et sameierforum 2 ganger i året. Vi kommer tilbake til dette i en senere artikkel.

Samtidig vil de fortsette å informere beboere og bedrifter i området via nettsiden https://hinnapark-velforening.no  og Facebook.