20 år med eget verksted

Keramiker Tove Seierstad utenfor verkstedet sitt i Gamleveien 5.
Del på Facebook

//Tekst og foto: Grethe Eriksen//

Det er nå 20 år siden Tove Solbakk Seierstad tok steget helt ut, sluttet i fast jobb og åpnet eget keramikkverksted og utsalg. Fagbrev som keramisk former ble en realitet i 1995. Jubiléet ble annonsert via sosiale medier og markert med åpent verksted lørdag 13. august.

Verksted og butikk er å finne på samme sted som det alltid har vært. I Gamleveien 5 på Hinna. Her har Tove drevet full tid fram til finanskrisen i 2008. Siden den gang har hun kombinert fast jobb på Steinerskolen med keramisk forming som et altoppslukende håndverk.

Markedsføringen er minimal og kun via sosiale medier og fornøyde kunder. Nettbutikk er et fremmedord, men ønskede produkter sendes gjerne, kundene hennes er både private, organisasjoner og forretninger. Det leveres fast til Husfliden i Stavanger og Siv Andersen Galleri i Sandnes. Til private selges mest bruksrelaterte ting som kopper, skåler og lysestaker. Store ting om våren til bryllup og jubileer og mindre ting før jul som jule- og vertinnegaver.

Keramikken råbrennes først etter noen dagers tørking i 1 døgn på 1000 grader. Deretter legges på glasur og dekorasjon og så brennes de igjen på nesten 1300 grader.  Varene kan tas ut etter 3 døgn. De er overraskende lette, kan vaskes i oppvaskmaskin, er ildfaste og tåler mikroovn.

I starten av karrieren satset hun på et begrenset utvalg av farger og mønstre. Dette for å bygge opp et varemerke. I dag er hun tydeligvis trygg på både det ene og andre for butikken bugner av alt fra skåler, kopper, tallerkener, lysestaker, vaser, lamper mm og fargespekteret er vidt. Det er rett og slett vanskelig å finne noe en ikke liker.