Zip 4020 – ny lokal bar

Gjengen bak. Fra venstre: Jan Rune Austad, Katrine Eide, Lavrans Gjønnes og Stig G. Larsen
Del på Facebook
Etter mange uforutsette forsinkelser i leveranser av møbler og annet åpnet endelig den nye lokale baren Zip 4020 dørene i Stadionparken torsdag 31.3 kl. 14. Mottakelsen blant beboerne i nærområdet ble over all forventning. Ca. 500 personer var innom denne første dagen og kvelden. 

//Tekst og foto: Grethe Eriksen

De fleste kundene var lokale og kortreiste, mens noen kom lenger borte fra med tog fra både sør og nord. Det summet av stemmer og ymse dialekter utover kvelden.  Selv om det til tider var trangt om plassen, var det overalt en god og rolig stemning og vaktene hadde lite å passe på.

Hvem står bak?

Eierne bak det nye konseptet er barndomsvennene Stig G. Larsen og Jan Rune Austad.  Den første med bakgrunn som revisor og den andre som kiropraktor. Begge er bosatt og er aktive i Hinna bydel.  Med seg har de fått utelivsaktøren Lavrans Gjønnes som er kjent for sin gode smak når det gjelder viner og som hovedmannen bak det årlige arrangementet Stavanger Vinfest.  Katrine Eide vil du til daglig finne i Zip 4020. Hun har hatt flere jobber i Hinna Park og kjenner både området og folkene godt. De ansatte er i hovedsak fra nærområdet, hvor flere kombinerer skole med arbeid på Zip 4020.   Et av målene til eierne har vært å forene aldersgrupper, og på åpningsdagen så det virkelig ut som de hadde lykkes med det.  Den yngste var 10 år og i følge med voksne og den eldste 75.

Lokale leverandører

Videre er begge eierne opptatt av at alt skal være kortreist og lokalt. Derfor sa de nei til Ringnes og valgte seg Jåttå Gårdsbryggeri som leverandør av de forskjellige ølsortene.  2 av tappekranene er merket Zip 4020 og inneholder et lett og lyst øl som mange kjapt fikk sansen for. Kort avstand til toget gjør det også enkelt for tilreisende gjester å stikke innom på vei til eller fra Bryne, Klepp, Sandnes eller Stavanger.

Interiøret

Bardisken er lav og bred

Det første som slår deg når du kommer inn er et litt annerledes interiør.  -Det skal føles som du er hjemme i din egen stue, forteller Larsen. Gjestene kan finne frem ulike spill som dart, backgammon, sjakk, Yatzy eller kort om en ønsker en spillekveld.   Det lokale interiørfirmaet Monkey Studios står bak innredningen. Her er ingen høye sperrer, men myke møbler i fløyel og duse farger, forskjellig utformete sittegrupper og en lav og bred bardisk som minner mer om en kjøkkenbenk enn en typisk bardisk.

Fem storskjermer er fordelt utover i lokalet.  Tanken er å åpne opp for muligheter for flere typer arrangement.  For eksempel å samles rundt fotballkamper, travløp, Formel1, golfturneringer osv.  Damene er slett ikke glemt.  Dersom aktiviteter med strikking holder seg like populært fremover, vil de arrangere noe som passer i den sjangeren, og champagnelunsj om lørdagen har alltid vært populært blant damene. Programmet for månedlige temakvelder er ikke endelig spikret, men en durabelig 17. mai feiring skal det bli og da med mulighet for kjøp av mat fra enten Delicatessen eller Sabi Sushi.  Dette kaller eierne samarbeid gjennom micronettverk.  Alle skal ikke gjøre alt, men heller dele på sine konsept seg imellom.

Et hyggelig og litt anonymt inngangsparti

Varm velkomst

Baren Zip 4020 i Stadionparken ble begeistret tatt imot av bydelens befolkning.  Den har raskt funnet sin plass og har du ikke vært der ennå, er det lov å ta en tur innom.  Enten bare for å få stillet nysgjerrigheten din, eller for å smake på en eller flere av de lokale ølsortene i trivelige omgivelser. Kanskje treffer du en nabo – eller blir kjent med noen nye i samme slengen.