Søstrene Hinna – et nytt boligprosjekt

Del på Facebook
Et nytt boligprosjekt begynner å ta form like nord for Aker og øst for jernbanesporet i Hinna Park.  Det skal bygges i tre byggetrinn og første byggetrinn består av 51 boliger og blir innflytningsklare vår eller sommer neste år.

//Tekst og foto: Grethe Eriksen

Navnet Søstrene Hinna har en historie som startet i 1896 da det unge paret Elise Hansdatter Jåtten giftet seg med Bertel Berntsen.  De slo seg ned på et gårdsbruk nede ved Gandsfjorden på en eiendom som fikk navnet Sandsgaard. Barna kom i rekke og rad – 2 gutter og 6 jenter – hvorav bare ei av jentene som het Astrid stiftet familie. Hun emigrerte tidlig til USA og giftet seg der med en svensk-amerikaner ved navn Erik Warnquist.  Sønnen deres, Eric Victor (født i 1944) ble siden enearving til Sandsgaard.

Nå starter en ny historie om området der søstrene Hinna vokste opp.  Nye familier flytter inn og nye historier tar form.

Hvem står bak?

Utbygger er Øgreid Eiendom AS, Brandsberg Dahl har tegnet boligene, de bygges av Veidekke og selges gjennom Eie Eiendomsmegling.

-Totalt bygges ca. 150 boliger. Hvorav 51 i byggetrinn 1 og 71 i Byggetrinn 2. Planlagt salgsstart på Byggetrinn 2 er høsten 2022, forteller daglig leder i Øgreid Eiendom, Erlend Aanestad.

Tanken bak

Prosjektet ble planlagt og lansert under pandemien. Utviklingstendensen med å jobbe fra hjemmekontor har tiltatt under pandemien. Nå er det ingen som er i tvil om at jobbhverdagen kan bli delt mellom hjem og kontor. I den sammenheng er det lagt til rette for et effektivt arbeidssted i tilknytning til boligene.

Selskapsrommet er også et fellesrom der det skal foregå aktiviteter arrangert av beboerne. Servicekonseptet Heime ligger i bunn og gjør at beboerne enkelt kan kommunisere, organisere og dele.

Gjesterom tillater at beboerne kan fokusere på å løse det daglige behovet i leiligheten og innlosjere gjester på et attraktivt «hotellrom» som tilhører sameiet. Terskelen blir lav for å ha besøk av venner og bekjente på en komfortabel måte – uten at du har behov for gjesterom i leiligheten.

Boligene

Byggetrinn 1 begynner å ta form.

Byggetrinn 1 består av 51 gjennomtenkte og moderne leiligheter og rekkehus.  Alle med gode, solrike uteplasser og omgitt av generøse grøntområder og romslige fellesareal i atrium.  En stor felles takterrasse med flott utsikt kan brukes av alle, samt et felles selskapslokale for de store anledningene. Gjesterommene har hotellstandard, og foruten parkering for bil i garasjeanlegget blir det god plass til sykler som alternative fremkomstmiddel.

De fire rekkehusene i første byggetrinn ble raskt solgt ut og flere kommer i neste byggetrinn.  Eiendomsmegler Espen Eide forteller at de selger jevnt og trutt, og at det er ca 10 leiligheter igjen i dette byggetrinnet.  Kjøperne er gjerne unge enslige på de små leilighetene og godt voksne med tilknytning til Hinna bydel som kjøpere av de større boligene. -Kjøpsmønsteret virker å ha endret seg noe, forteller Eide.  Behovet for garasjeplass er ikke alltid tilstede, og det blir nå mulig å velge vekk garasje – mot et avslag i pris – på alle boligene.  For et område med lav parkeringsdekning og god tilgang til offentlig kommunikasjon er dette gode nyheter.

William Myrås Reianes er en av kjøperne

William Myrås Reianes er en av de unge kjøperne.  Han studerer til daglig medisin i Polen, men har en kjekk liten leilighet på 47 m2 som venter på seg når han er tilbake om fire år.  -Jeg har kjøpt for å bo i minst ett år når jeg er tilbake, men leier den ut i mellomtiden, forteller William.  I et område med mange arbeidsplasser blir det ikke vanskelig å finne en god leietaker.

Synes du dette høres spennende ut er det bare å sjekke hva som er ledig på https://sostrenehinna.no/ eller ta direkte kontakt med megler på mobil 93040300.