Kjell Reianes (72) og Camilla Maria Myrås (50): Hinna bydel: Urban med flotte turområder!

Camilla Maria Myrås og Kjell Reianes er storfornøyde med ny leilighet i Laberget i Hinna Park.
Del på Facebook
Nærhet til et sentrum med butikker og restauranter. Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Nå mangler bare en svømmehall og et kinolokale, så er Hinna komplett.
// Tekst og foto: Jorunn B. Eia
På Laberget i Hinna Park har de funnet sitt paradis. -Her skal vi bo resten av livet, sier Kjell Reianes og ser smilende på sin 22 år yngre kone, Camilla. Hun nikker, ler og legger til: -Endelig er vi i et sentrum! Her kan vi stikke innom en kafé og ta en kopp kaffe eller et glass vin mens vi parkerer trillebagen ved bordet. På 50-års dagen fikk hun en Rolls Royce-utgave av en trillebag med store hjul og god plass til varer. -Gåavstand til apotek og vinmonopol er viktig for en mann i min alder, skyter Kjell inn.
De flyttet ikke langt. Den store eneboligen på Frøystad ble for stor etter at ungene flyttet ut. Etter 25 år på Frøystad ble avgjørelsen tatt og jakten på en leilighet som passet til deres behov startet. Øverste etasje i Hinna Pluss på Laberget hadde alt: utsikt, lys, lettstelt og ferdig innflyttbar. -Vi har kvittet oss med alt! Vi har solgt hus og hytter. Nå skal vi bo her, reise og oppleve det vi kan, før jeg blir for gammel, ler Kjell. De legger ikke skjul på at aldersforskjellen ikke bare er et tall, men fører til at det de ønsker å gjøre, bør de gjøre nå.
Kjell og Camilla har jobbet og levd sammen siden 1994. Hun var bare 18 og han 40 da de møttes. Kjell med bakgrunn som arkitekt, boligutbygger og musiker, Camilla som sanger, pedagog og musikk-og festivalentusiast. To flotte barn har de sammen, pluss Kjells to fra første ekteskap.
Camilla har kommet ‘hjem’. Hun kom til Stavanger da hun var 10 år, vokste opp på Vaulen, gikk på skole på Vaulen og Kristianslyst. Var aktiv i Ten Sing i Hinna kirke, tok utdannelsen på musikkonservatoriet i Stavanger, har undervist på videregående og på jazzlinjen på UiS. I tillegg har hun hatt ansvar for Epistelkonsertene, Stavanger vise- og poesifestival. Nå er hun frilanser med et bredt spekter av aktiviteter: arrangement av begravelser, Dinner show, Skambra Damer, var med på åpningen av Konserthuset og selvsagt komponerer og arrangerer hun musikk og sang som hun selv utfører.
Kjell vokste opp på Vestre Platå på Eiganes. Han har tegnet flere hus i Hinnasvingene gjennom Delta Hus som han eide og drev i mange år. Han har jobbet med boligutvikling hele livet og er også ansvarlig for omtrent alle (mange av)husene på Frøystad. I tillegg skriver han bøker, er sanger og musiker. Helst viser. Det var musikken som førte ham og Camilla sammen for over tretti år siden.
Hvordan ser de for seg Hinna om ti år? -Her foregår kontinuerlig bygging. Om ti år er det 2-3000 flere innbyggere i bydelen. Det blir behov for et større sentrum, skoler og aktivitetstilbud. Vi liker et levende og yrende liv der vi treffer kjente når vi er ute og handler. Fra altanen ser vi bort på fotballbanen der barn trener, vi bor i en blokk med resepsjon, treningsrom, vaskehall til bilen, dekklager, hybler, bibliotek og sosialt samvær. Vi gleder oss til det blir enda mer folk og mer aktiviteter. Det som hadde vært rosinen i pølsen var en svømmehall og en kinosal! Da er Hinna komplett.