Karl W. Sandvig: -Jeg håper byen blir blå igjen

Karl W. Sandvig sitter i Hinna kommunedelsutvalg for Pensjonistpartiet (PP)
Del på Facebook
Karl W. Sandvig (72) er politiker på sin hals, men avslører at han også er en ihuga samler. Campingvognen de har i Lyngdal brukes hele året. Nå har han solgt den store motorsykkelen mens leken enda var god.

// Tekst og foto: Jorunn B. Eia

Karl W. Sandvig har vært politiker i 40 år. Til valget neste år har han sittet i 10 perioder, syv av disse for Frp, tre for Pensjonistpartiet (PP). -Jeg hadde tenkt å gå ut av politikken på et tidspunkt, men så ringte lederen i PP og så ble det til at jeg fortsatte, sier Sandvig. Han vil ikke svare på om det er på tide å trekke seg til neste valg. Han blir 73 år i november, men lysten og interessen til å bidra i lokalpolitikken er ikke mindre enn før. -Jeg håper byen blir blå igjen, sier Sandvig og legger til at han ønsker å jobbe enda mer for de eldre. -Vi lever lenger og vi er friskere. Vi ønsker å bo lengst mulig hjemme, men vi trenger å legge til rette for de som ikke klarer det, sier han. -I og med vi blir eldre, blir demens en stor utfordring. Vi var nettopp på besøk i demenslandsbyen Carpe Diem i Bærum. Der har de et fantastisk område med torg, grendehus, butikk, pub, helsetilbud, velvære, klubber og aktivitetslokaler. Dette må vi jobbe videre for å få til også i Stavanger.

Kommunedelsutvalget i Hinna jobber godt sammen, mener Sandvig og gir ekstra anerkjennelse til utvalgsleder Geir Støle. -Vi har et felles mål uansett parti – det vi gjør skal være til fordel for byen og innbyggerne. Vi har god dialog med innbyggerne i Hinna og har en åpen halvtime før hvert møte, der folk kan komme innom med sine spørsmål. Jeg oppfordrer til engasjement og håper flere tar turen til Gausel bydelshus der vi har møte en gang i måneden, sier Sandvig.

-Jeg brenner for at folk skal trives i Hinna kommunedel. Jeg tror folk generelt har det godt og trives. Vi bor i en bydel som har alt; gode skoler, godt fritidstilbud, gode møteplasser, fine friområder, et rikt næringsliv og stor aktivitet på utbygging av nye boligområder. Det er spennende med utbyggingen på Jåttå Nord som kommer om 3-4 år. Vi har en fantastisk kommunedel der det skjer mye for tiden.

-Jeg MÅ snakke om svømmehallen. Vi er den største kommunedelen i Stavanger med over 23.000 innbyggere. Når alle nye byggeprosjekter er ferdige, får vi ytterligere flere tusen innbyggere. Hetlandshallen i Hillevåg kommunedel dekker ikke behovet vårt. Der er det full aktivitet med klubbene, men liten og ingen mulighet for de som ikke er medlemmer. Her er det full enighet blant alle partiene i kommunedelsutvalget – vi trenger en svømmehall!

-Bilen er kommet for å bli, utfordrer Sandvig. -Vi må se til at nye boligområder får tilgang til parkeringsplasser. Nå selges 80-85 prosent el-biler. Disse trenger også parkeringsplass, påpeker han.

Og hvem er så denne spreke 72-åringen? Først lurer vi på hva W. i navnet betyr. -Jo, det har jeg fått fra min bestefar, Waldemar Eide, som var fotograf i Stavanger, forteller Sandvig. Selv ble han byggmester, har reist på sjøen, vært styreleder Norges Byggmesterforbund, daglig leder for Byggmesterforbundet i Rogaland, daglig leder ved Opplæringskontoret i Rogaland, har tre voksne barn i tillegg til ett bonusbarn.

Og, hva gjør han på fritiden bortsett fra å drive med politikk? -Jeg samler på all verden, ler Sandvig, og ramser opp: Mynter, frimerker, mokkakopper, fyrstikkesker, ølseidler og mye mer. Jeg har svære settekasser med fingerbøl fra hele verden.

På spørsmål om hva han gjør om 10 år er han kjapp i replikken: -Da bor Ingunn og jeg i en topp leilighet i Jåttå Nord og nyter vårt otium.