Trampolinetrening på Gausel bydelshus

Del på Facebook
I 2018 fikk Aleksandra fra Polen tilbud om å starte trening på Gausel bydelshus. Det ga mersmak, og i dag driver hun Fit Synergy som blant annet tilbyr trening på trampoliner.

//Tekst: Ingrid Smistad //Foto: Tomasz Sartys

Aleksandra Janulewicz (33) fra Polen er fitnessinstruktør og personlig trener og har tatt en rekke kurs innen helse og trening i hjemlandet. Hun driver blant annet med trampoline fitness og medisinsk trening. Etter en bilulykke fikk hun livet snudd opp ned. Ulykken førte til at hun fikk problemer med en rekke aktiviteter og ble ufør i en lengre periode.

– Jeg ønsket å bli bra igjen så fort som mulig. Det var da jeg kom på ideen om fysisk aktivitet og trening som rehabilitering. Etter at jeg hadde kommet meg, fant jeg en skole hvor jeg kunne utdanne meg, og det var starten på reisen min. Kursene har gjort at jeg nå kan hjelpe andre som har helseutfordringer og ikke kan trene med høy intensitet, forklarer Aleksandra.

Utfordrende start

I 2018 ble Aleksandra spurt om hun var interessert i å starte med gruppetrening på Gausel bydelshus. Uten å vite helt hva hun gikk til, tok hun utfordringen som skulle bli starten på en ny karriere.

– Jeg laget mine egne timer, hvor fokuset var å oppnå gode treningsresultater og skape et fellesskap. Det var en fantastisk mulighet, og mange kom på timene mine og hadde det kjekt. Timene begynte etter hvert å bli populære, noe som var veldig motiverende. Etter det bestemte jeg meg for å ta neste steg – å starte mitt eget selskap. Jeg registrerte meg i oktober 2019, forteller Aleksandra.

Da pandemien kom i 2020 holdt Aleksandra på å miste alt hun hadde bygget opp, og hun kan fortelle om en svært vanskelig periode, hvor hun var nær ved å gi opp hele drømmen.

– Jeg klarte ikke å tenke klart, jeg var deprimert og jeg fryktet at jeg aldri kunne bygge opp selskapet slik jeg ønsket. Heldigvis har jeg fantastiske mennesker rundt meg, som hjalp meg gjennom den vanskelige tiden og hadde troen på meg. Takket være dem ga jeg ikke opp, og jeg fant nye alternativer som online trening, og møter i parken eller hjemme. Kundene var trofaste i denne perioden, og vi fortsatte treningen sammen. Fra september 2021 har jeg hatt faste gruppetimer på Gausel bydelshus.

Trampolinetrening

Trampoline fitness er blitt en svært populær treningsform, og Aleksandra fikk erfaring som treningsinstruktør på fitness trampoliner fra et treningsstudio i Sandnes. Her merket hun at interessen var stor og at kundene elsket den nye treningsformen. Da bedriften hun jobbet for stengte ned, valgte hun å kjøpe sine egne trampoliner.

– Trampoline fitness er en treningsform hvor du bruker alle muskler ved å hoppe på en trampoline. Du trener balanse, styrke og gjør muskulaturen mer fleksibel. I tillegg forbedrer du blodsirkulasjon, hjertefunksjon og lymfesystem, og ikke minst gjør det deg glad, sier Aleksandra entusiastisk og legger til:

– Vi hopper til musikk med en enkel koreografi som gir en kombinasjon av dans, hopp og styrketrening som alle kan lære, uansett alder og fysisk form. Det viktigste er at du ønsker å trene. Gruppen min er en fantastisk gjeng som er blitt veldig sammensveiset.

Aleksandra anbefaler trampolinetrening til alle som ikke har helseutfordringer med ryggrad, knær eller ankler, har jevnlig hodepine, astma, er gravide eller i barsel. Det er likevel alltid unntak, og her kan Aleksandra være behjelpelig med å komme med anbefalinger for riktig trening.

Hvordan bli med?

Dersom du er interessert i treningsprogrammet til Aleksandra, kan du oppsøke Fit Synergy på Facebook. Her finner du kontaktinformasjon, nettside for booking og programoversikt. På facebooksiden legger Aleksandra også ut vidoesnutter og treningstips.

– Akkurat nå har vi trampoline fitness hver mandag og onsdag, og annen hver torsdag eller fredag.

Det er ikke bare trampolinetrening som er på programmet hos Fit Synergy. Aleksandra tilbyr også fitnesstimer hver lørdag kl. 10:00. Her kombineres ulike typer trening som kickboxing, styrketrening, intervall, dans og utholdenhetstrening. Det finnes flere valgmuligheter for treningsabonnement, og Aleksandra ber interesserte ta kontakt for nærmere informasjon og priser.

– Dersom noen er interessert i å endre på livstilen eller bedre sine treningsferdigheter, så er de hjertelig velkommen til mine timer. Jeg kan hjelpe med all slags trening, teknikker og gi motivasjon. Og jeg kan love at ingen kjeder seg i mine timer, forsikrer Aleksandra.