Ønsker seg nye malevenner

Del på Facebook
-Har du lyst til å komme til Hinnasenteret og se hva våre flotte malere driver på med? Senterleder Kirsten Tora Ydstebø inviterer HINNAvis til treff en fredag formiddag på Hinnasenteret.

//Tekst og foto: Jorunn B. Eia

Evy Mathisen, Else Margrethe Jacobsen og Ingebjørg Simonsen tar smilende imot oss på et lyst og tilrettelagt rom på Hinnasenteret, ved siden av Hinna kirke. -Dette er ikke noe malekurs. Vi er noen damer som har gått på kurs, men som ikke vil slutte, ler Ingeborg Simonsen. Alle tre skryter av at senteret har tilrettelagt rommet med voksduk og staffelier for alle som vil komme innom og male. Malekurs har det vært i mange år og Ingebjørg Simonsen har malt på senteret siden 2009. Nå kommer det kun en håndfull personer som har med eget utstyr og er glad i å male. -Det er ikke alltid vi maler så mye. Vi diskuterer og koser oss. Det sosiale er viktigst, er de tre enige om.

-Vi ønsker oss flere malevenner! Her er det åpent for alle. Gammel som ung. Hver fredag fra kl. 10.00 til 13.00. Da får vi oss også en kaffe i fredagskaféen. Vi maler det vi selv har lyst til, både olje, akryl og akvarell. Dette er et fristed uten forpliktelser, høyt under taket og helt ufarlig, understreker de tre.

-Det er veldig inkluderende. Du trenger ikke bo på Hinna, vi har hatt folk fra både Hundvåg og Sandnes. Her er et veldig inkluderende miljø. Vi låner hverandre utstyr og er egentlig bare en glad gjeng som liker å male. Nå ønsker vi flere malevenner. Vi trenger både menn og kvinner, gammel som ung, inviterer de blide damene, Ingeborg, Evy og Else Margrethe.

Jubileum

I år er Hinnasenteret 40 år. I neste utgave av HINNAvis kommer en større artikkel om senteret og feiringen av jubiléet.