Nytt Frilager på Hinna

Del på Facebook
Det er satt opp en ny Frilager-bod ved Hinna Frivillighetssentral ved Idunhuset. Her kan skoler, organisasjoner og privatpersoner enkelt hente diverse friluftsutstyr som leies gjennom Frilager.no.

//Tekst og foto: Ingrid Smistad

Frilager.no kan alle låne friluftsutstyr til turer og arrangementer, og velge sitt nærmeste hentested for å hente varene. Frilager har plassert utstyr lett tilgjengelig på flere aktivitetssteder i hele regionen. I tillegg har de masse utstyr på nettlager. Når du bestiller fra nettlageret kan du velge mellom 17 hentesteder på Nord-Jæren, og nå kan du også hente på Hinna. Hentestedet er en liten tre-bod utenfor Hinna Frivillighetssentral. Boden er skiltet med Frilager. Varene skal være tilgjengelig på hentestedet to dager etter bestilling. Da får kunden en SMS med koden til låsen og kan hente utstyret når det passer. Stavanger kommune ønsker å etablere hentesteder i hver bydel for innbyggerne, og dette er det første hentestedet i Hinna.

– Vi har lignende hentesteder blant annet på Randaberg, Sola, Tasta, Kvernevik, Bekkefaret, Hjelmeland, Bryne osv. I tillegg har vi totalt 31 aktivitetssteder med utstyr tilpasset sesong og lokasjon. Her ligger det utstyr tilgjengelig for umiddelbar leie. Noen eksempler er ski i Brekko, kanoer langs Stokkavannet, skøyter ved skøytebanene i Sandnes og på Randaberg, elektriske varesykler og fiskeutstyr i Kvernevik, forteller prosjektstyrer i Frilager, Therese Wergeland.

Mestring i naturen

Det finnes ulike typer tilhengere for ulike formål. “Aktivitetstilhengeren” inneholder blant annet bord benker, bålpanne, kubb, volleyballnett, frisbee, slakkline og mye mer. “Klestilhengeren” er utstyrt med flotte kvalitetsklær og -sko i størrelser for barn og voksne. Frilager skifter utvalget etter årstid og værforhold. “Skitilhengeren” er proppet med gode langrennski, sko og staver som er perfekt til en dagstur. Mens “Våtdrakttilhengeren” inneholder 50 våtdrakter med draktstørrelser fra XS-XXL.

Prisene varierer om du bestiller som privatperson, frivillige organisasjon eller bedrift. Alle som trenger gratis utstyr, får dette gjennom Frilager sitt samarbeid med kommunene. Frilager tilrettelegger også for skoler og organisasjoner ved å levere ski, bekledning og annet utstyr før leirskoler, aktivitetsdager og turer.

– Vi ønsker at flest mulig skal få tilgang til gode friluftsopplevelser og mestring i naturen – uavhengig av bakgrunn. Skoler og organisasjoner i Stavanger kommune får låne utstyr gratis, mens privatpersoner og bedrifter leier utstyret for en liten sum, sier Therese som håper Frilager på Hinna blir god mottatt og flittig brukt fremover.